Șase elevi și patru profesori din Timiș, infectați cu Covid-19. Care este situația în județ?

Potrivit celei mai recente statistici cu privire la situația epidemiologică în unitățile de învățământ din Timiș, șase elevi și patru profesori au în prezent Covid-19. De asemenea, șase unități din județ sunt încadrate în scenariul roșu, din cauza numărului mare de îmbolnăviri.

Liceul Logos, Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara, Grădinița din Giarmata, Liceul din Giroc și Școala din Bencec se află pe lista unităților de învățământ din județ care se încadrează în scenariul roșu, după ce mai mulți profesori și elevi au fost confirmați pozitiv cu Covid-19.

Statistica IȘJ arată că 27.305 elevi din Timiș urmează cursurile online, iar în carantină se află 43.700 de elevi. În ceea ce privește personalul didactic, 134 de profesori din județ sunt în carantină la domiciliu, iar 24 sunt în concediu medical. În privința personalului nedidactic din județ, statistica indică 5 profesori infectați și alți 7 aflați în carantină.

leader board 728 x 90 px

În ceea ce privește scenariul în care sunt încadrate școlile și grădinițele din Timiș, ultimul raport arată că 230 de instituții sunt în scenariul galben și 354 în cel verde. O singură unitate din județ a fost încadrată în scenariul roșu fără a exista cazuri pozitive – este vorba despre Liceul de Arte Plastice din Timișoara, unde au loc lucrări la infrastructura unității.