Timișorenii au vizitat pentru ultima oară OZN-ul de la Urseni, înainte să fie transformat în muzeu

Uzina de Apă din Urseni și-a deschis porțile pentru timișoreni, într-o ultimă vizită înainte ca aceasta să fie transformată în muzeu. Inițiativa a fost susținută de Aquatim și BETA 2020. 

Au fost organizate trei tururi ghidate, a câte o oră fiecare, iar locurile au fost ocupate de îndată de doritori. Participanții au putut afla istoria uzinei dată în folosință în 1914, povești inedite despre apă și personalitățile care au realizat nevoia de apă a Timișoarei.

Aleea de platani de la intrarea la uzină rămâne o dovadă trainică a construcției care datează din 1914.

leader board 728 x 90 px

Ne bucurăm că am reușit să organizăm aceste tururi stabilite încă din februarie în colaborare cu BETA2020. Viitorul muzeu al apei va lega clădirile existente de un pavilion nou, cu zone expoziționale și de recreere în aer liber. Muzeul va reprezenta istoria apei în regiune și va găzdui evenimente culturale și artistice”, spune Loredana Leordean, purtătorul de cuvânt al Aquatim.

Din 1914, uzina nu a suferit nicio transformare în ceea ce privește sistemul ei de funcționare. OZN-ul de la Urseni, așa cum este cunoscută uzina de apă, va fi transformat în muzeul al apei anul viitor.

 

BETA2020 promovează, în acest an, conceptul de apreciere față de tot ce a fost construit în Timișoara.