Sume importante pentru dezvoltarea cartierului Freidorf. Domeniile vizate

Cartierul Freidorf este inclus într-un proiect de dezvoltare locală inițiat de municipalitate. Banii, șapte milioane de euro, vor fi folosiți pentru investiția în educație, sănătate și proiecte de integrare socială.

Printre viitoarele realizări se numără un proiect pentru construirea unui nou corp de clădire la Școala Gimnazială nr. 13, în valoare de 850 mii de euro. Școala va beneficia de extinderea numărului de clase, o sală multifuncțională și dotări necesare pentru procesul de educație. Programul prevede un proiect de after-school, în valoare de 400 mii euro, pentru copiii aflați în prag de abandon școlar, care provin din familii cu o situație materială slabă. Vor fi distribuite totodată 25 laptopuri către școlile din teritoriul.

„În contextual actual, marcat de pandemia de COVID-19 și de faptul că multe școli își desfășoară activitatea online, am stabilit că ar fi oportun să susținem copiii care nu au posibilități materiale, dar care înțeleg că școala este soluția pentru a reuși în viață.”, a declarat președintele GAL Freidorf, Alexandru Iovescu.

leader board 728 x 90 px

Investiții vor fi și în sănătate, cum ar fi crearea unei platforme online de servicii medicale. „Ne dorim ca prin intermediul acestei platforme, cetățenii să nu mai fie nevoiți să meargă fizic la cabinetul medicului de familie, ci acele consultații preliminare să se desfășoare în mediul online, iar dacă se constată nevoia unei consultații amănunțite să se stabilească o întâlnire fizică. În momentul de față, platforma se află în lucru, iar noi demarăm întâlniri cu medicii de familie din zona vizată pentru a primi un feedback de la ei.”, a mai spus Iovescu.

Printr-un alt proiect se propune alocarea a 500 de mii de euro pentru construirea și dotarea unui centru multifuncțional independent și alți 400 de mii de euro pentru un centru social-medical. Bani vor fi investiți și în parcuri și locuri de joacă pentru copii, precum și în reabilitarea drumurilor locale. De asemenea, persoanele defavorizate în contextul Covid-19 vor primi aproximativ 150 de pachete cu produse igienico-sanitare.

Asociația Grupul de Acțiune Locală Freidorf este entitatea care implementează Strategia de Dezvoltare Locală. Programul în care a fost inclus cartierul Freidorf este finanțat prin Programul Operațional Regional, program al cărui beneficiar este muncipalitatea. În acest proiect de dezvoltare locală sunt incluse și cartierele Dâmbovița, Calea Șagului, Steaua, Fratelia și Iosefin.