Cătălin Drulă vrea ca viitoarea centură de vest a Timișoarei să fie cu două benzi pe sens

Ministrul Transporturilor anunță că își dorește ca viitoarea centură de vest a orașului de pe Bega să aibă două benzi pe sens „așa cum merită în 2021 un oraș de importanța Timișoarei”. Centura de nord și cea de sud au fost proiectate cu o bandă pe sens și „nu mai putem schimba trecutul”, mai spune Cătălin Drulă.  

A fost semnat ordinul de începere a activităților din contractul pentru studiul de fezabilitate aferent centurii de vest a Timișoarei, spune Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor. Centura de vest ar urma să aibă 14 km. Proiectantul care realizează documentația este Search Corporation SRL, valoarea contractului fiind de peste 3,6 milioane de lei fără TVA. Studiul de fezabilitate va fi finalizat și predat în 12 luni de la data de începere a contractului.

„Finalizarea centurii orașului Timișoara, mai precis completarea inelului, a fost un proiect pentru care am militat îndelung. O centură ocolitoare nu poate funcționa pe deplin, mai ales la un oraș în câmpie, decât dacă este un inel complet. Centura Nord (în trafic) și Centura Sud (în construcție) au fost proiectate, din păcate, cu 1 bandă pe sens și nu mai putem schimba trecutul. Dar pentru proiectul de astăzi, Centura Vest, de-abia acum facem proiectul și îmi doresc să fie un drum modern și sigur, cu 2 benzi pe sens și separatoare mediane, așa cum merită în 2021 un oraș de importanța Timișoarei. Proiectantul are 12 luni, de astăzi, să livreze studiul de fezabilitate pentru acest sector care va închide inelul de centură.”, a afirmat Drulă.

leader board 728 x 90 px

În privința centurii de sud a Timișoarei, traseul a fost gândit din 2011. Ordinul de începere al lucrărilor a fost emis în martie 2020, iar șoseaua ar trebui să fie gata în martie 2022. Antreprenorul șoselei de aproximativ 25 km este Tirrena Scavi, iar valoarea contractului este de peste 272 milioane de lei, fără TVA. Banii provin din fonduri europene și de la bugetul de stat. În prezent, stadiul execuției este de 22%.

CITEȘTE ȘI: Drumarii de pe șantierul centurii Timișoara Sud se pregătesc să intre în vacanță. Stadiul lucrărilor