27% dintre angajații din învățământul timișean care au optat pentru vaccinarea împotriva Covid-19 au și fost programați pe platformă

Potrivit datelor Inspectoratului Școlar Timiș, peste 3.700 de dascăli și personal din unitățile de învățământ au declarat că vor se vaccineze, iar dintre aceștia, doar o mie au și fost programați pentru imunizare. În total, în județ sunt peste 9.000 de cadre didactice, cadre nedidactice și didactice auxiliare. 

Monitorizarea înscrierilor pentru vaccinarea anti Covid-19 furnizată de IȘJ Timiș indică faptul că din cele 3.724 de persoane care au optat pentru imunizare, până acum au fost înscrise pentru vaccinarea propriu-zisă doar 1.016.

Defalcat, cifrele arată astfel: 2.863 de cadre didactice vor să se vaccineze – programate au fost doar 765. De asemenea, din cele 341 de cadre didactice auxiliare care au optat pentru vaccinare au fost programate la imunizare doar 140, iar în cazul cadrelor nedidactice vorbim de 152 programate din cele 584 care vor să se vaccineze.

Există și școli sau grădinițe din județ în care niciun angajat dintre cei care au afirmat că vor să se vaccineze nu a fost încă programat pe platformă. Spre exemplu, la Școala Gimnazială „Marin Șuboni” din Jebel, 10 din cei 20 de angajați și-au exprimat disponibilitatea privind vaccinarea, dar niciunul nu a fost încă înregistrat pe platformă. La fel și în cazul grădiniței de la Jimbolia, unde 3 din cele 17 cadre didactice și-au exprimat dorința de a se imuniza. Sau la școala gimnazială din Nițchidorf (din cei 9 angajați, 4 au optat pentru vaccinare), ori la Pietroasa (din totalul de 15 angajați, unul a optat pentru vaccinare). La Colegiul Economic Timișoara (32 din 45 vor să se imunizeze), aceeași problemă.

Pe de altă parte, unele cadre din învățământ care inițial au declarat că vor să se vaccineze, între timp s-au răzgândit. Este cazul personalului didactic auxiliar de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 din Lugoj. Iar cei de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj nu mai vor să se vaccineze. Aici, din cele 58 de angajați, 29 au optat pentru vaccinare, 25 au fost înregistrate pe platformă și 14 programate.

Cuib de vise 1000x100

Sunt semnalate și alte probleme. 37 de angajați de la Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” din Timișoara (unitate de învățământ privată) care vor să se vaccineze au transmis IȘJ că nu au unde să se programeze, iar cei de la Școala Gimnazială Montessori Haus Timișoara (unitate privată) spun că nu există locuri disponibile pentru programări (aici sunt 10 cadre didactice care doresc vaccinul).

În județul Timiș sunt 6.671 de cadre didactice, 1.698 de cadre nedidactice și alte 795 de cadre didactice auxiliare. În total, 9.164 de angajați.

 CITEȘTE ȘI: Mai puțin de jumătate dintre dascălii timișeni au optat pentru vaccinarea împotriva COVID-19

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/