Mai puțin de jumătate dintre dascălii timișeni au optat pentru vaccinarea împotriva COVID-19

timisoara capitala 2023

Inspectoratul Școlar Județean Timiș începe o serie de activități de informare în rândul dascălilor cu privire la vaccinarea împotriva coronavirusului. Imunizarea nu este obligatorie, însă „orice cadru didactic vaccinat înseamnă un plus de siguranță la nivelul comunității școlare de care aparține”, spune inspectorul școlar general Marin Popescu. 

Potrivit informării Inspectoratului Școlar Județean Timiș, 47,23% dintre dascălii timișeni au optat pentru vaccinarea împotriva Covid-19.

„Inspectoratul școlar va realiza o serie de activități de informare a colegilor noștri din mediul preuniversitar. Prima întâlnire am avut-o între domnul doctor Virgil Musta și directorii unităților de învățământ. Urmează întâlniri cu epidemiologi pe platforme mult mai ample, cu medici de familie și experți din cadrul DSP. Ne dorim foarte mult revenirea la școală în condiții de siguranță pentru elevi și cadre didactice și, ca urmare a acestui lucru, încercăm să informăm cât mai mult cadrele didactice de a se vaccina. E opțiunea dânșilor, nu e obligativitate, important e să ia o decizie informați.”, a spus Marin Popescu.

Popescu mai spune că el se va vaccina cu gândul la întreaga comunitate.

Cuib de vise 1000x100

„Orice cadru didactic vaccinat înseamnă un plus de siguranță la nivelul comunității școlare de care aparține și din perspectiva familiei. Unitățile de învățământ au fost spații sigure pentru că s-au respectat foarte mult regulile. Dar când am trecut de zidurile școlii, deja regulile nu au mai fost respectate și s-a văzut acest lucru. Suferim pentru că elevii nu sunt înapoi la școală. Educația în modul online are limite și cu siguranță zona emoțională nu putem să o gestionăm foarte bine.”, a mai declarat Popescu.

În județul Timiș sunt 6.671 de cadre didactice, 1.698 de cadre nedidactice și alte 795 de cadre didactice auxiliare.

IȘJ Timiș a achiziționat, în decembrie, măști, dezinfectanți și săpun lichid în valoare de peste 670 de mii de lei. Toate acestea vor fi distribuite școlilor din județ în perioada imediat următoare.