Primarii din Timiș, avertizați să își activeze comitetele locale pentru situații de urgență, ca urmare a temperaturilor prognozate a fi foarte scăzute

Prefectul de Timiș a convocat ședința Comandamentului Județean de Iarnă ca urmare a temperaturilor foarte scăzute pe care meteorologii le prognozează la finalul săptămânii în județul Timiș. Edililor locali din județ li s-au făcut o serie de recomandări. 

Potrivit meteorologilor, temperaturile ar putea ajunge în Timiș, în weekend, chiar și la – 11 grade Celsius pe timpul nopții. Prefectul Liliana Oneț a cerut Primăriei Timișoara, dar și administratorilor drumurilor naționale și celor județene să fie pregătiți de intervenții, în caz de ninsori sau polei.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență va transmite primăriilor din județ solicitarea să își activeze comitetele locale pentru situații de urgență, pentru a fi pregătite de intervenție pe  drumurile din localități.

Cei de la poliție au verificat stocurile de material antiderapant ale firmelor de deszăpezire, iar patrulele care depistează persoane fără adăpost le vor duce în centrele de cazare pregătite în acest scop.