Cazul doctorului Beg a năruit încrederea opiniei publice în justiţia cărăşeană!

explo 1000x200

Măsura preventivă foarte blândă solicitată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş şi oarecum contradictorie cu cele formulate în alte cazuri asemănătoare a dat naştere la o reacţie vehementă din partea opiniei publice, reţelele de socializare fiind înţesate de comentarii negative la adresa justiţiei.

Pe lângă foarte multe alte motive care au condus magistratul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Caransebeş să-l lase liber pe doctorul Gheorghe Beg, fără niciun fel de măsuri preventive, deşi e acuzat de ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului, este şi acela că „noţiunea de încredere în justiţie nu ar putea fi afectată”. O apreciere a instanţei care nu are însă nicio legătură cu realitatea, pentru că reacţiile oamenilor au fost extrem de dure la adresa justiţiei. Şi nici nu e de mirare că sunt aşa în condiţiile în care medicului i s-au reţinut circumstanţe atenuante, deşi comportamentul său imediat după accident şi declaraţiile date organelor de cercetare penală ridică numeroase semne de întrebare.

 

CITEŞTE ŞI: Accidentul mortal provocat de doctorul Beg a fost mutat de pe trecerea de pietoni!

,,Nu mă îmbogățesc pe sufletul fetiței mele! M-o lăsat sărac Dumnezeu, sărac oi muri!”

Gheorghe Beg: ,,Sunt într-o stare critică sufletească! Nu am cuvinte!”

 

Gheorghe Beg şi-a motivat gestul de a pleca de la locul faptei susţinând că a fost ameninţat cu moartea de mai mulţi martori ai tragediei. „A susţinut că întrucât nu a cunoscut unde se află sediul Poliţiei Oţelu Roşu a sunat-o pe soţia acestuia (după ce a fugit la maşină şi a blocat-o) să sune ea la poliţie şi să anunţe accidentul”, a reţinut Judecătoria Caransebeş. Problema firească pe care o ridică opinia publică este cât se poate de simplă şi de pertinentă. De ce a preferat să sune la soţie şi nu direct la 112?! Mai ales după ce a constatat că la posturile de poliţie din Glimboca şi Obreja nu era nimeni, iar pe urmele sale se aflau persoanele ce-l ameninţaseră cu moartea! Ar fi avut toate motivele să ceară ajutor de urgenţă înainte să se întâmple o altă dramă.

 

CITEŞTE ŞI: Justiţie strâmbă! Accidentul mortal provocat de doctorul Beg scandalizează!

 UPDATE. Medicul Beg a fost pus în libertate, după ce a spulberat un copil și a fugit de la locul accidentului!

OFICIAL: Gheorghe Beg nu a fugit de la locul accidentului mortal din Oțelu Roşu!

 

„Instanţa reţine că susţinerile inculpatului că i-ar fi solicitat soţiei sale să sune la apelul de urgenţă 112 pentru a anunţa accidentul, întrucât persoane de la faţa locului au fost agresive cu el, nu au fost verificate de organele de urmărire penală, deşi inculpatul beneficia de prezumţia de nevinovăţie, iar infracţiunea de părăsire a locului accidentului presupune ca fapta să fie săvârşită cu intenţie de către autor”, a motivat judecătorul de drepturi şi libertăţi. Surse, de data aceasta neconfirmate oficial, susţin că singurele două apeluri la 112 efectuate în acea seară cu privire la accident au aparţinut unuia dintre martori şi uneia dintre persoanele care au plecat în urmărirea medicului. Niciun apel de la Gheorghe Beg, niciunul de la soţia acestuia!

Sentimentul de încredere în justiţie a redevenit mai puternic odată cu soluţionarea contestaţiei Ministerului Public de către Tribunalul Caraş-Severin, care a instituit măsura controlului judicar în cazul medicului Gheorghe Beg.

 

CITEŞTE ŞI: Amenințări cu moartea pentru medicul Beg după accidentul mortal de la Oțelu Roşu!

Comments

 1. Poldy Bloom says:

  Cum ai masurat gradul de incredere? Ai facut ceva esantionari? Nu mai spune prostii ca esti destul de batran. O zi buna!

 2. me says:

  dar oare in momentul in care o sa cistige el procesul impotriva ta, ca spui doar timpenii fara baza, atunci poate incredere in justitie va mai creste? Daca faci jurnalism din viteza si nu verifici din 3 surse veridicitatea oricum nu are incredere nici in tine lumea.

 3. caranda says:

  MAI PAPAGALILOR DE LA EXPRES DE CACAT, VOI CHIAR NU VEDETI CA SUNTETI PENIBILI?
  VOI AVETI IMPRESIA CA O ADUNATURA DE SEMIANALFABETI CE SUNTETI, FACETI VOI JUSTITIE IN CARAS?
  MAI BINE DATI-I O LIMBA LA FUNDULET LUI MOCIOALCA SI STEPANESCU SA VA DEA SALARIILE CA VIN SARBATORILE
  MIZERII DE JURNALISTI AMATORI