ABSURD. Comenzi de milioane, dar UCMR intră în 2015 tot cu șomaj tehnic!

explo 1000x200

Deși societatea reșițeană a început să primească o serie de comenzi atât pentru export, cât și pentru Hidroelectrica, aproape 1.000 de salariați sunt în continuare plătiți cu 75 la sută din salariu, iar situația se prelungește până în martie 2015.               

Demersurile care s-au făcut pe plan politic și negocierile care s-au purtat pentru redresarea situației economice de la uzina reșițeană nu combat gaura financiară lăsată de fostul director, Adrian Chebuțiu, acuzat că a devalizat UCM Reșița. Astfel că, deși punctual muncitorii au de lucru, mesajul care se transmite în exterior este că societatea luptă doar să supraviețuiască, iar o ieșire din situația de criză în care se află este imposibilă momentan.

CITEȘTE ȘI: Sume fabuloase pentru contractele UCMR. Ce valori se vehiculează pentru uzina reșițeană?

Deși comenzile au început să vină pentru societate, acestea sunt insuficiente pentru a-i aduce la lucru pe cei 1.380 de angajați pe care uzina îi mai are în prezent. ,,Din 3 în 3 luni, în funcție de comenzi, facem organizarea prezenței la lucru. În momentul de față, doar 500 de angajați derulează activități în cadrul societății, a spus Cosmin Ursoniu, directorul general al UCMR.

Primele efecte ale contractelor de milioane la UCMR: peste 500 de salariați sunt pe baricade!

Ceilalți, până la 1.380, beneficiază de șomaj tehnic, dar chiar și așa, pentru societate efortul financiar este relativ mare. Veștile nu tocmai bune sunt că perioada s-ar prelungi până în martie 2015, cel puțin.

Comenzile care se derulează în prezent sunt atât pentru export, cât și de reparații și mentenanță pentru Hidroelectrica și Hidroelectrica Serv.

În această perioadă, oficialii uzinei definitivează programul pentru primul trimestru al anului următor, care nu se anunță mai rău decât anul 2014, dar nici mai bun. UCMR merge mai departe pe linia de supraviețuire.

Ce spun cei care au asistat la devalizarea UCMR!

Comments

  1. Teodor says:

    CEA MAI ACCESIBILA OFERTA DE LUCRU!Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: simionteodor_PH@clicknet.ro

  2. LuxPhotoFuchs says:

    Cei doi “burtoşi” din fotografia care însoţeşte articolul oare ce stare ilustrează din activitatea sau inactivitatea de la UCMR?