Partidul Social Democrat se europenizează la Viena!  

PES activists România a fost reprezentată la prima sesiune a Academiei Partidului Socialiștilor Europeni de la Viena.

Fiecare țară europeană a participat cu doi membri. România a fost reprezentată  de Marius Bălean, coordonator PES Activists Reșița, și de Alina-Fulga Pop, coordonator al PES Satu Mare.

„PES a abordat profesionişti din întreaga Uniune Europeană să pregătească un program eficient care să garanteze cea mai bună educație pentru fiecare membru. Prima sesiune s-a concentrat pe includerea atelierelor de organizaţie politică, comunicaţii  și networking”, a spus Marius Bălean, reprezentantul României la Viena.

În contextul discuțiilor recente la nivelul Partidului Social Democrat, organizația PES activists România, structură națională care reunește peste 7.000 de membri şi simpatizanți PSD interesați de problematicile europene, își exprimă public poziția privind viitorul social-democrației românești.

„Pentru ca stânga românească să câștige încrederea cetățenilor la viitoarele alegeri este nevoie ca PSD să se europenizeze prin integrarea unor mecanisme și activități specifice partidelor de stânga din Europa. Programul propus de PES activists România intitulat Pentru o stângă europeană cuprinde o serie de puncte menite să îmbunătățească activitatea partidului și sunt bazate pe discuțiile și dezbaterile organizate în ultimii 7 ani în toată țara la nivelul organizațiilor locale ale PSD, a adăugat Marius Bălean.

Membrii social-democrați reamintesc și faptul că europarlamentarul  PSD Victor Negrescu, președintele PES activists România, are un birou în județul Caraș-Severin, cabinetul funcționând în sediul organizației municipale PSD Reșița.

banner 970 x 250