DNA pune la punct învățământul din Caraș-Severin! 

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Descinderile procurorilor anticorupție au intensificat controalele și din partea oficialilor care supraveghează derularea modului în care se derulează activitatea în învățământ.

Deși la Inspectoratul Școlar Județean nu a ajuns vreo înștiințare din partea procurorilor cu privire la ancheta pe care o derulează la Liceul Teoretic Mircea Eliade, generalul Nicolae Grindeanu spune că a aflat din presă despre problemele pe care le are unitatea de învățământ. Ca să prevină astfel de situații și la celelalte postliceale din județ, oficialii de la ISJ au declanșat o serie de controale în toate instituțiile din Caraș-Severin în care există postliceale. Asta, mai cu seamă că aceste entități pregătesc viitoare cadre sanitare în mâna cărora, alături de doctori, se pune viața pacienților.

CITEȘTE ȘI: S-a făcut lumină în numirea cu scandal de la „Eliade”: „Doxan este potrivit!”

„Nu am informații mai multe, decât ceea ce se cunoaște. A fost o descindere, dar elemente suplimentare nu știu dacă sunt. La nivelul Inspectoratului Școlar Județean avem 2 școli postliceale sanitare la Reșița: „Traian Lalescu” și „Mircea Eliade”, și private 2, la Caransebeș. Una există și la Moldova Nouă. (…) Probleme legate de eventuale încălcări ale legislației școlare nu avem. Am făcut controale pentru fiecare din cele 5 instituții vizavi de încadrare, ore, proces de învățământ, cine este încadrat acolo și așa mai departe, a spus Nicolae Grindeanu, inspectorul general școlar al ISJ Caraș-Severin.

Acesta spune că la Colegiul Național „Mircea Eliade” nu există experiență în ce privește activitatea de la postliceală, dar asta nu îi absolvă de corectitudinea pe care dascălii trebuie să o imprime procesului de învățământ.

promovare banner maxagro

VEZI ȘI: Scandal în învățământul cărăşean! Diplome pe bani, şcoli neautorizate şi funcții oferite politic!

„Se face verificarea, inspecția școlară, și apoi pe punctele slabe se face revenire la problemele care sunt slabe, dar de fond nu am găsit la niciuna. Avem un grafic de inspecții, dar ne-am propus să verificăm școlile postliceale, pentru că acolo nu e obligatoriu să ai bacul. E valabil și adevărat că vom verifica modul în care se face practica sanitară și nu numai, pentru că acolo sunt probleme. Vom monitoriza în continuare lucrurile”, spune generalul Nicolae Grindeanu.

Descinderi la ,,Mircea Eliade” și Spitalul Județean. Scandal monstruos cu diplome false pentru asistenți!

publicitate tmc 640