S-a făcut lumină în numirea cu scandal de la „Eliade”: „Doxan este potrivit!”

explo 1000x200

Colegiul Național „Mircea Eliade” este adus tot mai mult în atenția publicului, însă din cauza scandalului iscat în urma descinderilor ofițerilor anticorupție. Fostul director a ales să își prezinte demisia, decizie care a pus și mai multe paie pe foc în rândul profesorilor.

În loc să își rezolve problemele în instituție, un „grup majoritar de profesori” de la „Mircea Eliade” a decis să își exprime nemulțumirea public. Astfel că pe adresa de e-mail a redacției, contact@expressdebanat.ro, a ajuns la finele săptămânii trecute o scrisoare deschisă în care se avansau teorii pentru plecarea lui Nicolae Magiar de la cârma instituției, dar și pentru modul în care Adrian Doxan a fost numit director la colegiul reșițean. Reporterii Express de Banat i-au contactat pe toți cei nominalizați în adresă, iar persoanele vizate nu au refuzat să facă lumină în acest caz.

Numirea n-a fost politică!

Nicolae Grindeanu a oferit pentru Express de Banat o serie de explicații în urma mailului transmis de dascălii nemulțumiți. „La Liceul Mircea Eliade, directorul Magiar Nicolae și adjunctul său și-au prezentat demisia începând cu data de 1 Decembrie 2014. A fost un act unilateral! Inspectoratul Școlar Județean, prin Consiliul de Administrație, potrivit prerogativelor pe care le are, a trebuit să procedeze la numirea unui nou director. În această instituție există o școală postliceală și există anumite probleme și pentru că sunt mulți elevi și multe locații. Inspectoratul Școlar Județean s-a îndreptat asupra unei persoane cu experiență, care să pună la punct lucrurile. Am considerat că Doxan este potrivit, cu experiență în managementul școlar!”, a precizat Nicolae Grindeanu, inspectorul general al ISJ Caraș-Severin. În plus, acesta a ținut să precizeze faptul că Adrian Doxan nu este membru PSD, iar numirea sa nu a venit în urma unor presiuni, ci pentru că cei din fosta conducere au renunțat la funcții.

CITEȘTE ȘI: Scandal în învățământul cărăşean! Diplome pe bani, şcoli neautorizate şi funcții oferite politic!

Ce spune Nicu Magiar?

Fostul director al Colegiului, Nicolae Magiar, care timp de 10 ani și 3 luni a ocupat funcția de șef, iar alți 8 ani pe cea de adjunct, spune că lucrează în prezent la 3 cărți pe care urmează să le lanseze, iar volumul mare de lucru de la școală nu i-a permis să se implice așa cum și-ar fi dorit în proiectele sale private. În ce-l privește pe adjunctul său, care și el și-a dat demisia, Magiar spune că n-a vrut să asiste un alt director, din cauză că au lucrat mulți ani în tandem și au făcut echipă bună.

„În decembrie, încep lucrările foarte ample pentru școală: buget, plan de școlarizare, lucruri foarte grele și nu am vrut să mai rămân. Colegul a vrut să facă echipă doar cu mine. Nu a făcut nimeni nicio presiune. S-a luat act de decizie, s-a hotărât cine vine în loc și cu asta,basta. Încă din vară doream să renunțăm la funcții, dar a venit un nou val de probleme și am amânat momentul. Am auzit din presă că unii dascăli sunt nemulțumiți, dar probabil că s-au obișnuit cu mine și nu le place că cel numit este din afara școlii, a spus Nicolae Magiar, fostul director al Colegiului.

În ce îl privește pe Adrian Doxan, acesta a fost reținut în declarații.  „Nu comentez afirmațiile celor care au scris scrisoarea, dar voi avea o discuție cu corpul profesoral în cadrul consiliului care va avea loc astăzi. Voi lua toate problemele pe rând! Prioritară este aprobarea Planului de școlarizare pentru 2015-2016, iar apoi în funcție de cele constatate de mine în școală și de rezultatele controalelor pe care le-a derulat Inspectoratul Școlar Județean voi lua punct cu punct ceea ce s-a sesizat și voi lămuri lucrurile”, a spus Adrian Doxan, directorul Colegiului Național „Mircea Eliade”.

Acesta a fost numit pe post până pe data de 31 august, dar pentru funcția de director se va organiza și concurs, competiție în care se poate înscrie orice profesor dorește.

Comments

 1. Comment says:

  Daca domnul Doxan este in PDS, este grav: dacă nu este in PSD, este si mai grav.
  Adică, la vremuri noi, tot ei?

 2. ssorin vidraru says:

  Oare? pana acum nu era potrivit la toate. Mar rosu otrăvit

 3. adina MICU says:

  DATI OMULUI O SANSA…CE DACA E DUPA FUNCTII…CINE MAI E IN ZIUA DE AZI? TOATA LUMEA SE LUPTA PENTRU LINISTE SI PACE CINE MAI VREA SA SE BAGE IN BELELE?