Aproape 300 de șoferi au fost amendați că au avut viteză în trafic!

explo 1000x200

Minivacanța de 1 Decembrie s-a soldat cu sute de amenzi, după ce rutieriștii au depistat șoferi indisciplinați în trafic.

Sfidarea normelor de circulație se lasă de cele mai multe ori cu amenzi, dar, cel mai grav, se sfârște cu tragedii în care oameni nevinovați își pierd viața.

Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au desfăşurat acţiuni în perioada 28 noiembrie-01 decembrie, în tot judeţul, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză şi al consumului de alcool. În cadrul acestor activităţi au fost constatate 7 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

“Totodată au fost aplicate şi 307 sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 228 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 5 pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare, indisciplină pietoni şi 74 pentru alte abateri de la normele rutiere. Valoarea totală a contravenţiilor aplicate de poliţişti pe parcursul desfăşurării acţiunii s-a ridicat la peste 49.540 lei”, a spus Ancuța Chețan, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

De asemenea, pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate au fost retrase patru certificate de înmatriculare şi reţinute 8 permise de conducere, din care două pentru depăşiri neregulamentare, patru pentru consum de alcool şi două pentru alte abateri.