Cât de pregătită este Reșița pentru zăpezi?

În această iarnă, în depozitul Serviciului Public – Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Serviciul de Iluminat Public şi Deszăpezire, se află tone de material antiderapant, dar și mai multe utilaje pregătite să intervină, dacă este cazul.

421 de tone sare gemă și 4.500 de tone de nisip, la care se adaugă 20 de utilaje specializate, aflate în dotare: răspânditor cu lamă (4 bucăţi), autobasculantă cu lamă (2 bucăţi), autobasculantă pentru material antiderapant (şi evacuare zăpadă – 6 bucăţi), tractor cu plug (5 bucăţi), buldoexcavator (1 bucată), autoîncărcătoare-frontale WOLLA (2 bucăţi)! Așa s-a pregătit municipalitatea pentru iarna 2014-2015.

„În funcţie de necesităţi, cantităţile de materiale antiderapante vor fi suplimentate, iar, în cazuri excepţionale, vor fi închiriate suplimentar utilaje de la firme specializate. Referitor la refacerea străzilor afectate de lucrări, precizăm că, de la începutul anului 2014, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor HCL nr. 443/2009”, a spus Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.

Totodată, operatorii de servicii, care au efectuat intervenţii la reţelele subteran-edilitare, au fost atenţionaţi să refacă tronsoanele afectate până în data de 15 decembrie 2014, pentru conservarea acestora pe perioada sezonului rece.

banner 1000 x 100 hd