Nave blocate la Moldova Nouă. Portul este paralizat din cauza vijeliei!

Autoritățile din sudul județului sunt în alertă din cauza codului galben pe care l-au instituit autoritățile. Deși nu sunt probleme din cauza zăpezii, vântul a oprit activitatea din portul Moldova Nouă.

Autoritățile locale au purtat discuții cu oficialii portului, iar pentru moment mai multe nave sunt oprite în port.

„Vântul este foarte, foarte puternic , iar navele sunt ancorate la mal. Sunt vreo 3 sau 4 convoaie care stagnează pentru a evita potențiale accidente sau blocaje. Sperăm să se rezolve problema, dar nu depinde de noi, ci doar de vânt. Măsurile legale s-au luat!, a spus primarul Matei Lupu, edilul-șef al orașului Moldova Nouă.

Probleme din cauza vântului sunt în oraș și, deși astăzi zona de sud a județului ar trebui să iasă de sub avertizarea codului galben, la vecinii sârbi de peste granițele țării s-a instituit cod roșu de vânt, iar avertizarea pentru aceștia se încheie abia mâine.

„În oraș este vânt, s-au rupt câțiva copaci, dar avem tractorul cu oameni care adună crengile. Problema este că vântul mai aduce și mizerie, dar ne-am obișnuit cu el, deși ne obosește psihic!, a adăugat primarul Matei Lupu.