Descinderi la ,,Mircea Eliade” și Spitalul Județean. Scandal monstruos cu diplome false pentru asistenți!

Ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Caraș-Severin, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, au efectuat percheziții în 8 locații, la sediile Colegiului Național ,,Mircea Eliade” și Spitalului Județean de Urgență, punând în executare un număr de 4 mandate de aducere.

În fapt, în cursul anului 2014, patru persoane, cadre didactice la instituția menționată, au favorizat mai mulți elevi care urmau cursurile Școlii Postliceale Sanitare din cadrul Colegiului, în sensul că, deși aceștia nu frecventau cursurile, li se motivau absențele, li se acordau note de promovare fără să fi participat efectiv la examene, în scopul obținerii unor diplome de absolvire ca asistenți medicali.

Față de cadrele didactice a fost începută urmărirea penală. În cursul zilei de azi, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin se vor face audieri ample.

În cauză s-a beneficiat de suportul tehnic al Serviciului Român de Informații și de sprijinul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Caraș-Severin.

UPDATE 1 – Persoanele vizate de descinderi sunt la audieri în acest moment. Una dintre acestea este directorul Colegiului, Nicolae Magiar. Acesta a ieșit de la audieri în urmă cu doar câteva momente, dar se declară nevinovat. În plus, spune că procurorii nu i-au adus nicio învinuire.

dacus 05 iulie 2024

nicolae_magiar

,,Azi dimineață au venit la noi în școală reprezentanți ai DNA-ului și au solicitat anumite documente. Le-au văzut, unele le-au fotocopiat, le-au xeroxat și apoi am venit aici să dau o declarație apropo de aceste documente. Scria acolo că eu, în calitate de șef al instituției, i-am instigat pe colegi să le treacă note la elevi, de promovare. Le-am spus că eu le-am cerut să treacă note, doar pentru a le încheia situația școlară nu ce note să le treacă. Asta a fost tema dialogului. Mi-au dat niște nume de copii dacă îi cunosc, dar le-am spus că nu îi cunosc. Aveau o listă care se presupune că au fost promovați chiar dacă au avut prezență slabă. Interesul meu este ca școala să își mențină copiii. Am văzut că au chemat și colegii diriginți și, probabil, același lucru îi va întreba și pe ei”, a declarat Nicolae Magiar, directorul liceului, care spune că nu a fost pus sub acuzare, ci a semnat doar o declarație, după care a plecat. Acesta își face griji pentru faptul că suspiciunile care planează asupra Colegiului pot strica imaginea instituției de învățământ.

Pe lângă șeful liceului, la audieri au mai ajuns încă 3 cadre didactice: o profesoară de psihologie și alte două asistente.

Muzeul TM

Comments

 1. Vasile says:

  Pai cum sa le treaca note daca erau absenti, domnule director?

 2. Alex says:

  Acolo sunt alte probleme mult mai grave şi poate se va sapa pana unde trebuie!

 3. Alin says:

  Ha ha, ce si-au taiat painea singuri seralistii din cauza ca sunt romani invidiosi si prosti… pacat de ceilalti din ei… din cauza ca unii nu stiu ca traiesc in romania si aici merge cu spaga, si un student a dat o spaga la o profesoara iar aia io fi motivat absentele. Fapt de care directorul de unde sa aiba habar ca doar nu is profa si elevu atat de tampiti incat sa vorbeasca despre asta. Iar acum directorul isi da demisia ca nu are chef de scandaluri care sa ii afecteze imaginea din cauza altora. Astfel sansele ca sa se desfinteze clasele de seral sunt maxime pt ca veneau acolo sa predea cadre medicale cu cate 10 lei pe ora, mai mult din cauza ca erau prieteni cu nicu magiar si ca vroiau sa puna bazele unei scoli de seral care sa creasca si sa se sustina in viitor. Acum stati sa plateasca statul profesorii de seral, si vedeti sa nu fiti facut scoala 2 ani degeaba si sa nu mai ajungeti la nici o dipoma pt ca unii invidiosi s-au suparat ca altii au dat vreo cafea la profesori care faceau mai mult caritate acolo pe 2 lei.

 4. roshul says:

  giugleacarmen@yahoo.com e barbat giuglea carmen pe langa comentarii scrise de mine , mai are postura de a se ocupa cu diplome pe naspa adica false chiar si de asistenti asistente nu numai bacalaureate si un complice gheghe. stefan , un exemplu pe cineva recent chiar vecina mea din bloc de la aetajul 6 apartamentul 59 angajata in bagdasar arsene arsenie arsenii arseni si mai sint destule persoane si in sterilizare . la verificarea de rutina se descoperah .

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/