Părinții teribili! Un spectacol în care râsu’-plânsu’ e mereu prezent!

1000x100 (1)

Teatrul Nottara vine mâine la Reșița, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu piesa „Părinții teribili”, un spectacol cu accente dramatice, dar și comice. 

Piesa este montată cu actorii de la Teatrul Național și Teatrul Nottara. Din distribuție fac parte Magda Catone, Diana Lupescu, Marius Bodochi, Silviu Biriș, Cristina Florea, Raluca Juganaru. Despre spectacolul de teatru la care sunt invitați să meargă marți reșițenii sau cărășenii dispuși să vină în municipiu pentru o reprezentație de excepție, Casa de Cultură a Sindicatelor din Reșița scrie:
Există scrieri excepţionale ale secolului al XX-lea, piese scrise impecabil, care conţin o poveste cu conflict puternic, piese care s-au jucat, cu deosebit succes, în toată lumea. Unul dintre asemenea texte, Părinţii teribili de Jean Cocteau, tocmai a fost montat de către Diana Lupescu. Actori din linia întâi: Magda Catone, Marius Bodochi, Diana Lupescu, Silviu Biriş, Cristina Florea – dau viaţă unei poveşti tulburătoare, despre viaţă şi moarte, despre legătura dintre părinţi şi copii (o relaţie la limita patologicului), într-un spectacol în care râsu’-plânsu’ e mereu prezent. Comicul şi tragicul sunt atât de bine întreţesute, încât hohotele publicului se transformă în fior de emoţie, aproape de lacrimă. Este povestea unui tată,care se simte singur acasă, între soţie, cumnată şi fiu, şi caută scăpare în braţele unei tinere deosebit de frumoase. Este şi povestea unei mame, care îşi trădează soţul apropiindu-se periculos de mult de fiu, pe care nu vrea să-l scape din mână. Este şi povestea fiului, care doreşte să fugă din braţele mamei şi se refugiază în braţele unei tinere – întâmplător, iubita (neştiută) a tatălui.
Cum se sfârşeşte o asemenea dramă picurată cu haz veţi putea afla doar văzând spectacolul pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Reșița.
Piesa de teatru a beneficiat de o ecranizare realizată chiar de Jean Cocteau. Autorul a ales să apeleze la aceeaşi distribuţie pe care a folosit-o pe scenă, adică Jean Marais, Josette Day şi Yvonne de Bray, iar cronicile la film au fost copleşitoare”.

expressheadergeneral (1)

Spectacolul începe la ora 19.00. Pentru pensionari, elevi și studenți se oferă bilete la balcon la preț redus.