NICU MAGIAR lămurește scandalul cu diplomele de asistenți: „Nu m-am lăsat șantajat!”

Directorul Colegiului „Mircea Eliade” a explicat în această dimineață pentru www.expressdebanat.ro că la instituția pe care o conduce nu s-a pus nicio clipă problema eliberării de diplome false.

Așa cum cotidianul online a relatat în cursul zilei de ieri, șeful instituției a fost chemat la audieri, după ce ofițerii DGA au ridicat o serie de documente de la sediul liceului. Acesta a subliniat faptul că dorește să se facă înțeles și față de cei care au declanșat cercetarea și care i-au adus la cunoștință faptul că este suspect de instigare la abuz în serviciu, dar și față de cei care frecventează cursurile.

„Eu le-am spus diriginților încă de anul trecut că ori îi exmatriculăm pe cei care n-au fost la cursuri, ori sunt promovați. Și pentru asta s-a spus că e instigare la abuz, că unii ar fi promovat pe nedrept. Probabil că de la exmatriculați a plecat plângerea. Alături de mine au mai fost chemate și două asistente: Dana Tulbure și Alina Negrea și domna profesor de psihologie Silvia Zaharia, din același motiv. Să spună cum unii au fost promovați și cum alții nu!”, a spus directorul în această dimineață.

Nicolae Magiar susține că în timpul anului școlar se dau doar teste, nu examene. Acestea se păstrează doar un an, iar cum la 31 august e gata anul, acestea nu mai trebuie păstrate. „Cum se notează e treaba profesorilor! Investigatorii au fost nedumeriți cum de s-a intrat la admitere cu notă sub 5, or limită de notă nu este, ultimul poate fi și cu 1 jumătate. Am dat concurs chiar dacă am avut 2,3 candidați peste limită, dar n-a fost concurență. Noi avem aprobare de la ARACIP, dinainte de a începe școala. În 2016, când va termina prima promoție, atunci se eliberează de abia diplomele. N-au dat examene, nu a primit nimeni nicio diplomă momentan!”, explică șeful instituției „Mircea Eliade”.

gif card de energie dacus 1000x100

Acesta a adăugat că la începutul anului a avut 28 de candidați, în timp ce acum au rămas doar 20. „Probabil cei exmatriculați au făcut sesizarea că au fost nemulțumiți, dar eu nu m-am lăsat șantajat. La clasa care este cu taxă, unii înțeleg că trebuie să fie promovați, dar nu a fost așa. Dacă nu au venit la clasă au fost exmatriculați”.

Taxa de școlarizare este 2.100 de lei pe an și trebuie plătită în 3 rate, iar cea de înscriere este de 50 de lei. Din fondurile adunate se plătesc profesorii care predau la clasă. Prima serie de asistenți va absolvi în urma examenelor susținute în 2016.

CITEȘTE ȘI: Descinderi la „Mircea Eliade” și Spitalul Județean!

Muzeul TM

Comments

  1. Ceausescu says:

    si totusi nu stiti cine este creierul unei asemenea operatiuni ? va spun eu … cunoaste limba rusa 🙂

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/