Chebuțiu lasă în beznă Muzeul de Locomotive!

Fundația pe care o patronează familia lui Chebuțiu, în patrimoniul căreia a ajuns unicul muzeu de locomotive din țară, a refuzat iluminatul ornamental de sărbători al administrației publice locale.

Primăria Reșița anunță că aproape a finalizat montarea ornamentelor de sărbători prin oraș. „Menţionăm că la Muzeul de Locomotive nu s-au montat ornamente festive deoarece conducerea Fundaţiei Uzinele de Fier şi Domeniile Reşiţa UDR, fundaţie care a realizat investiţii la stâlpii de iluminat public din Muzeul de Locomotive cu Abur, nu a permis acest lucru”, se arată în comunicatul de presă transmis de oficialii locali.

În celelalte zone din oraș, lucrările de montare a ornamentelor festive, specifice sărbătorilor de iarnă, sunt în curs de finalizare, urmând ca, în data de 5 decembrie 2014, să fie aprins iluminatul festiv. Şi în acest an au fost achiziţionate decoraţiuni noi precum ornamente pentru stâlpi, decoraţiuni luminoase, ţurţuri luminoşi, şiruri de steluţe pentru decorarea brazilor și furtun luminos. Acestea au fost amplasate pe bulevardele şi străzile principale din municipiu şi în principalele puncte ale localităţilor aparţinătoare Reşiţei.

De asemenea, au fost montaţi brazi de Crăciun în Parcul Tricolorului, Muzeul de Locomotive şi Centrul Civic. În plus, va fi amenajat un patinoar în Parcul Tricolorului, la fel ca anul precedent, pe o suprafaţă de 375 mp.