Big Brother în comuna Răcăşdia

Siguranța cetățenilor a fost una dintre prioritățile edilului Mirco Ilie Lechici în cadrul celui de-al doilea mandat la șefia administrației publice locale din Răcășdia, motiv pentru care, astăzi, întreaga comună este monitorizată de nici mai mult, nici mai puțin de 22 de camere de supraveghere.

Reducerea gradului infracțional, impactul vizual și mentalitatea cetățeanului, monitorizarea traficului, dar și timpul redus de intervenție din partea autorităților au fost câteva motive pentru care primarul cărășan a hotărât să utilizeze tehnologia modernă pe raza comunei pe care o conduce.

„În momentul de față, avem un număr de șase camere de supraveghere în localitatea Vrăniuț, celelalte 16 aflându-se pe raza localității Răcășdia. Consider că este o investiție bună, întrucât deja am fost solicitați, în mai multe rânduri, pentru obținerea de probe, atât de către Poliția de Frontieră, cât și de către Poliția Română.”, a explicat Mirco Lechici pentru expressdenanat.ro.

Valoarea proiectului implementat este de 40.000 de lei, sumă provenită din fondurile proprii ale administrației publice locale de pe Valea Carașului.