Gripa continuă să facă victime și în Caraș-Severin. Cazuri noi în ultima săptămână

Încă patru cazuri de gripă au fost confirmate în Caraș-Severin. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din județ ne spun și câte cazuri noi de afecțiuni ale aparatului respirator s-au constatat într-o săptămână.

Cei mai afectați sunt copiii cu vârsta între 5 și 14 ani. Cu cifre ușor în creștere, în săptămâna 20-26 ianuarie numărul total de viroze respiratorii în județul Caraș-Severin este de 249, dintre care 36 au necesitat internare. În săptămâna 13-19 ianuarie erau 219 cazuri de viroze respiratorii noi, cu 30 mai puține față de următoarea. „Cele mai multe cazuri sunt la grupe de vârste cuprinse între 5-14 ani, cu 73 de viroze respiratorii noi, dintre care au necesitat 21 internare. Cele mai puține cazuri s-au înregistrat la grupa de vârstă 50-64 de ani, unde au fost 19 cazuri noi și nicio internare”, ne spune purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

La capitolul pneumonii, cifrele tot în creștere, arată că cei mai vulnerabili sunt din nou copiii. 137 de cazuri noi, dintre care au necesitat 44 internare, față de săptămâna 13-19 ianuarie, când aveam în județ 131 de cazuri de pneumonie. Pentru grupa 5-14 ani au fost înregistrate 39 de cazuri noi, dintre care au necesitat 21 internare. La vârste peste 65 de ani, s-au înregistrat 9 cazuri, fără internări.

leader board 728 x 90 px

Tot săptămâna trecută au apărut 4 cazuri de gripă confirmate, astfel că în două săptămâni, avem 7 cazuri de gripă în Caraș-Severin. Persoanele afectate de gripă au vârste de peste 50 de ani, și toate sunt din Reșița. Acestea au fost tratate și sunt bine, conform reprezentanților DSP Caraș-Severin.