Omul de afaceri Gabriel Olariu premiat de către Președintele României

Omul de afaceri Gabriel Olariu a fost prezent la Palatul Cotroceni la ceremonia organizată de prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului și împlinirii a 75 de ani de la eliberarea complexului de la Auschwitz-Birkenau.

Omul care investește în dezvoltarea Aeroportului Caransebeș a stat alături de președintele României în calitatea sa de colaborator al Institutului de Studierea a Holocaustului Elie Wiesel, fiind premiat de către Klaus Iohanis.

La 75 de ani distanță de la descoperirea ororilor tulburătoare odată cu eliberarea Auschwitz-ului, Europa nu este încă vindecată de flagelul antisemitismului și de morbul extremismului, a menționat în discursul său președintele Klaus Iohanis.

Menționăm că în 1942, aproximativ 25.000 de romi au fost deportați în Transnistria, între aceștia un număr mare de femei şi copii. 11.000 dintre cei deportați au murit, cei mai mulți de foame, frig şi din cauza asistenței medicale precare.

Ne plecăm frunțile cu tristețe în amintirea victimelor şi cu respect față de supraviețuitori”, menționează Gabriel Olariu..