Bazele sportive ale Timișoarei, minunate pe hârtie: „Exceptând terenurile de tenis care sunt private, nu cred că ne putem mândri cu altele”

tabara
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Viceprimarul Cosmin Tabără a trecut în revistă stadiul viitoarelor baze sportive care ar urma să fie amenajate în Timișoara. Cu privire la stadionul lego, liberalul a explicat motivul pentru care acesta va avea doar 9.000 de locuri, iar în perioada imediat următoare va merge la București ca să vadă și de ce nu înaintează proiectul noului stadion care ar urma să fie ridicat în locul arenei Dan Păltinișanu. 

În proiectul inițial, stadionul tip lego era prevăzut cu 14.500 de locuri. Se va face cu doar 9.000 de locuri. „(…) Nu am avut, practic, acceptul conducerii administrației pentru a-l face din cauza bugetului care depășea o sumă ce nu putea fi acoperită și atunci am avut două posibilități: de a-l realiza la o capacitate mai mică sau de a nu-l face. M-am consultat cu cei care răspund de destinele a celor două echipe de liga a doua, Poli și Ripensia. (…) Am realizat caietul de sarcini cu o temă de proiectare care să înceapă obiectivul de la minimum 9.000 de locuri. Sunt convins că la realizarea acestui stadion se va ajunge la o capacitate de 10.000 de locuri.”, a declarat Cosmin Tabără.

CITEȘTE ȘI: Realizarea stadionului „lego” din Timișoara, scoasă la licitație. Arena va avea 9.000 locuri

Viceprimarul a invocat și costurile de întreținere ale stadionului, dar și faptul că noua arenă ce va fi ridicată prin CNI la Timișoara va avea 32.000 de locuri, prin urmare nu s-ar justifica, spune el, două stadioane mari în oraș.

„Atât la Craiova, cât și la București, stadioanele nu sunt pline, chiar dacă au echipe de primă ligă, deși suporterii lui Poli, atunci când echipa merge bine sunt foarte mulți, dar ne vom baza pe construcția și a stadionului de 32.000 locuri. (…) CNI ne spunea în permanență că nu suntem noi în stare să absorbim 1.300.000 euro și vrem să discutăm despre proiectul stadionului mare de 100.000.000 euro și a sălii polivalente care este de asemenea în curs, în proceduri la CNI, și pentru care mă voi deplasa la București pentru a vedea care este stadiul acelui proiect și pentru a încerca urgentarea lui., a spus Tabără.

CITEȘTE ȘI: Demolarea stadionului „Dan Păltinișanu” intră în prelungiri. Mingea, în terenul Executivului

În privința celorlalte baze sportive din Timișoara, a fost organizat șantierul la baza finanțată de CNI, iar pentru cea de pe Mircea cel Bătrân a fost făcut un studiu de impact. Această din urmă bază sportivă va avea teren sintetic, o capacitate de 500 de locuri, cu teren de baschet, mini fotbal și o pistă de alergare. Pentru baza sportivă din Calea Lipovei încă nu a fost eliberată autorizația de construcție.

untitled design set 970x90 px

„Tot în cursul anului viitor vreau să introducem în buget un studiu de fezabilitate pentru sala din Circumvalațiunii, acel bazin de înot și sala de gimnastică care trebuie refăcută. Acolo mă gândesc chiar la obținerea de fonduri pentru realizarea lui, cu o structură supraetajată, cu două bazine de înot, două săli de gimnastică și cu alte săli pentru ca părinții să își poată ocupa timpul atunci când îi duc pe copii la gimnastică sau înot. Un alt proiect pentru anul viitor va fi includerea arenei de Rugby de pe strada Teodor Aman pentru studiu de fezabilitate. Vrem să creăm o bază modernă pentru rugby, prevăzută cu un teren de antrenament pentru copii și vestiare ca să atragem copiii și spre acest sport.”, a mai spus Tabără.

Statut juridic incert pentru bazele sportive de pe malul Begăi

Pentru fostele baze sportive situate de-a lungul Canalului Bega situația juridică este neclară.  Spre exemplu, la fostul club CFR, clădirile nu apar în cartea funciară; cel mai probabil, primăria le va intabula, astfel încât baza sportivă să poată fi recondiționată.

O problemă este și la baza Uszoda, despre care în iunie primarul Timișoarei anunța că va intra „în curând” în șantier, ca să fie transformată în spațiu cultural și de recreere.

„Acolo s-a încercat anul acesta o igienizare și s-a mers pe ideea de a se construi chestiuni de proiectare de firme sau mă rog, dar nu se poate face așa ceva. Le-am atras atenția pentru că fiind bază sportivă nu poate să fie schimbată destinația. S-a știut. Am spus că e o bază sportivă, destinația nu îi poate fi schimbată decât printr-o hotărâre de guvern. Este o singură variantă: un studiu de fezabilitate pentru investirea unei sume de bani în ea, dacă vrem să o readucem la viață.”, a spus viceprimarul.

banner td untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/