Demolarea stadionului „Dan Păltinișanu” intră în prelungiri. Mingea, în terenul Executivului

Consiliul Județean Timiș poate demola stadionul „Dan Păltinișanu” abia după ce Guvernul va aproba hotărârea cu noua investiție în arena ce urmează să fie ridicată la Timișoara. Deocamdată însă Ministerul Finanțelor nici nu și-a dat avizul pentru faza de prefezabilitate. 

Demolarea stadionului a fost anunțată, în mai multe rânduri, de președintele CJ Timiș, ca având loc în această toamnă.

CITEȘTE ȘI: Autoritățile județene speră să demoleze în toamnă fostul stadion al echipei Poli Timișoara. Ministrul Dezvoltării a inspectat arena cu tribunele în paragină

„La stadion suntem în faza în care s-au aprobat deja indicatorii tehnico-economici în comisia tehnică din cadrul CNI, urmează să se întâmple același lucru și în comisia de la minister, apoi să se obțină avizul de la Ministerul Finanțelor pentru faza de prefezabilitate. Urmează să se treacă la același lucru cu studiul de fezabilitate și să intrăm în faza pentru obținerea finanțării. E o mică întârziere față de planul inițial, dar sperăm cât de curând acea hotărârea de guvern și să trecem la demolarea stadionului. În momentul în care avem HG-ul privind aprobarea investiției și consiliul județean poate trece la demolarea stadionului. Iar în același timp, CNI va începe procedurile pentru proiectarea și execuția efectivă a lucrărilor.”, anunță, de această dată, Alin Nica, președintele CJ Timiș.

celtic transilvania 1000x100px

Noul stadion ar urma să fie proiectat fără pistă de atletism, cu aproximativ 30.000 de locuri. Costurile de construcție sunt estimate la 100 de milioane de euro. Va fi neacoperit, astfel încât să poată găzdui și evenimente culturale sau de divertisment.

CITEȘTE ȘI: Cum va arăta noul stadion de la Timișoara? A fost aleasă varianta fără pistă de atletism