Cum va arăta noul stadion de la Timișoara? A fost aleasă varianta fără pistă de atletism

Consilierii județeni urmează să aprobe indicatorii tehnico-economici ai noului stadion, care va fi realizat la Timișoara, pe amplasamentul actualului „Dan Păltinișanu”. Stadionul va fi fără pistă de atletism, după cum a spus deja președintele CJ Timiș, care a și prezentat, de altfel, o randare a variantei alese. 

Stadionul va avea 30.000 de locuri, iar dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate, consiliul județean a ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități – cost, spune președintele CJ Timiș.

„Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Județean Timiș intrând o cofinanțare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligibile, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul național.”, a mai precizat Alin Nica.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit în patru ani, incluzând studiul de fezabilitate și proiectarea obiectivului. Investiția va fi realizată de Compania Națională de Investiții, iar arena va fi dată în patrimoniul județului.

CITEȘTE ȘI: Autoritățile județene speră să demoleze în toamnă fostul stadion al echipei Poli Timișoara. Ministrul Dezvoltării a inspectat arena cu tribunele în paragină

banner maxagro