Autoritățile județene speră să demoleze în toamnă fostul stadion al echipei Poli Timișoara. Ministrul Dezvoltării a inspectat arena cu tribunele în paragină

Stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara ar putea fi dărâmat în această toamnă. Autoritățile județene merg mai departe cu proiectul prin care se dorește construirea unei noi arene. Executivul este așteptat să dea o hotărâre de guvern pentru aprobarea investiției și alocarea banilor.

În acest sens, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila a fost vineri, cu președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, să inspecteze stadionul.

„Am văzut ceea ce există astăzi în Timișoara, unde avem studiu de prefezabilitate și lucrăm la întocmirea studiului de fezabilitate. Când îl avem, putem să mergem mai departe cu aprobarea acestora și procedura de achiziție publică.”, a declarat Cseke Atilla.

Noul stadion ar urma să aibă 32.000 de locuri, iar costurile de construcție sunt estimate la 100 de milioane de euro. Va fi neacoperit, astfel încât să poată găzdui și evenimente culturale sau de divertisment.

„Am primit asigurări din partea ministrului că va face tot posibilul ca procedurile birocratice, administrative să nu împieteze asupra avansării acestui proiect şi să ne ţinem de calendarul pe care noi ni l-am planificat ca în luna iulie să intrăm în guvern pentru aprobarea finanţării, iar mai apoi să putem începe procedurile de achiziţie pentru proiectare şi execuţie, respectiv noi să începem să demolăm stadionul actual. Sunt câteva chestiuni administrative care trebuie depăşite, studiul de prefezabilitate trebuie aprobat în comisia tehnico-economică la minister, grupul interministerial să-şi dea acordul şi ministrul de Finanţe să-şi dea avizul final. Vor mai fi nişte bătălii pe care trebuie să le ducem. Vă asigur că ne implicăm şi împingem cu toată puterea acest proiect.”, a spus și Alin Nica, președintele CJ Timiș.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Pe de altă parte, la noua sală polivalentă a Timișoarei a fost reluată procedura de achiziție publică, după ce au fost mai multe contestații. După ce această etapă va fi finalizată, se va putea merge mai departe.

„Pot să vă spun că aceste investiții sunt importante și susținute de către Guvern, evident, procedurile legale vor trebui făcute. Dar le urmărim cu mare atenție, pentru că sunt importante pentru zona de vest și pentru Timișoara.”, a mai precizat ministrul Dezvoltării.

CITEȘTE ȘI: Promisiuni noi: stadionul „Dan Păltinișanu”, demolat la mijlocul lui 2021. Ce se întâmplă cu viitoarea sală polivalentă?

banner maxagro