Promisiuni noi: stadionul „Dan Păltinișanu”, demolat la mijlocul lui 2021. Ce se întâmplă cu viitoarea sală polivalentă?

Noul stadion promis Timișoarei ar putea avea selectat un constructor în toamna anului viitor. Autoritățile județene vor ca arena să fie neacoperită și cu un sistem de protecție al gazonului pentru atunci când acolo se vor organiza evenimente culturale sau de divertisment. 

Actualul stadion va fi demolat de autoritățile județene, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica, după ce Executivul va da o hotărâre de guvern privind aprobarea investiției și alocarea banilor. Asta însă – doar după ce va fi gata studiul de fezabilitate. Ca o estimare, demolarea ar putea avea loc la mijlocul anului viitor.

„Este în sarcina noastră să demolăm stadionul. Dacă noi avem hotărârea de guvern prin care se aprobă noul obiectiv, atunci avem temeiul legal să demolăm infrastructura existentă și să predam terenul către CNI care va face investiția efectivă.”, a explicat președintele CJ Timiș.

Noul stadion cu 32.000 de locuri costă între 100 și 110 milioane de euro. Nu va fi acoperit și se dorește a fi ridicat astfel încât să poată găzdui și evenimente culturale sau de divertisment. Din patru variante propuse de proiectant în studiul de prefezabilitate au fost selectate două. Acestea urmează să fie dezvoltate în cadrul studiului de fezabilitate. „Se preconizează ca studiul de fezabilitate să dureze până în trimestrul doi al anului viitor, apoi să se treacă la licitația pentru proiectare și execuție. Sperăm ca până la toamnă să avem selectat un constructor.(…) Am solicitat ca proiectanții să își dea frâu liber imaginației, astfel încât obiectivul să fie reprezentativ, original din punct de vedere arhitectural și estetic și să respecte specificul local din punct de vedere cromatic.”, a spus Alin Nica.

CITEȘTE ȘI: Viitorul stadion de la Timișoara, operat de un privat specializat. Când spune noul șef de la CJT că ar fi putea fi funcțional

În privința sălii polivalente abia a fost demarată procedura de licitație pentru contractarea studiului de prefezabilitate, iar anul viitor s-ar putea trece la partea de proiect tehnic și execuție.

„Solicitarea mea a fost ca acești proiectanți să gândească cele două obiective astfel încât să avem costuri operaționale cât mai mici pentru a găsi operatori specializați în străinătate care să vină și să opereze, de preferință la pachet, ambele obiective de infrastructură și care să gestioneze întreaga paletă de evenimente ce pot fi realizate în cele două obiective. Dorim să realizăm acolo nu doar evenimente sportive, ci si culturale și de divertisment. Ambele variante prevăd capacități de cazare, adică hotel, spații pentru servicii, magazine, intrări special realizate astfel încât să permită și intrarea cu autocare sau cu autospeciale de mare capacitate, tocmai pentru a putea organiza si alt tip de evenimente., a concluzionat liberalul.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/