Inspectorul școlar general al județului Timiș, despre efectele cursurilor online: „Sunt mai mulți elevi supraponderali”

Pandemia de coronavirus a făcut să crească numărul elevilor care au probleme cu greutatea, după ce majoritatea cursurilor s-au ținut online, susține Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Sunt consecințe vizibile asupra elevilor care au fost nevoiți să facă cursurile online, în loc să vină fizic la școală, în ultimul an, din cauza pandemiei de coronavirus. Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a declarat că a observat o creștere a numărului copiilor supraponderali.

Țin foarte mult la promovarea mișcării. Am trecut printr-o perioadă delicată, încă suntem sub sabia lui Damocles. Am văzut ce înseamnă să stăm acasă, să nu ne mișcăm. Am constatat că sunt mai mulți elevi supraponderali, am constatat un dezinteres față de mișcare. Sigur, putem să invocăm foarte multe motive, de la infrastructura școlară până la subfinanțare, dar este important să promovăm sportul de la elevi și până la profesori. Profesorii și directorii trebuie să dea tonul în ceea ce privește promovarea mișcării. Activitățile fizice s-au făcut mai mult online în anul școlar precedent. Eu am constatat vizibil faptul că sunt mai mulți copii ponderali”, a afirmat Marin Popescu.

leader board 728 x 90 px

Cu scopul de a promova mișcarea, Inspectoratul Școlar Timiș intenționează să organizeze un campionat al liceelor la padel, în premieră națională, cu premii în bani, care se va desfășura pe parcursul întregului an școlar.