Autorizațiile de construcții, eliberate doar dacă există spațiu pentru toate recipientele de colectare selectivă

wheelie bin 2270582 1280

Arhitectul-șef al județului Timiș a transmis primăriilor din județ o adresă potrivit căreia pentru eliberarea autorizațiilor de construcții în proiectul depus trebuie să existe un spațiu special amenajat pentru toate recipientele de colectare selectivă a deșeurilor. 

În această vară, în județul Timiș a fost aprobat Regulamentul Serviciului de Salubrizare conform căruia, în toate localitățile, generatorii de deșeuri trebuie să sorteze astfel: în pubela neagră – deșeuri reziduale, în cea maro – deșeuri biodegradabile, galbenă – plastic și metal, albastră – hârtie și carton, iar în clopotul verde – sticla.

„Este perioada concediilor și mulți timișeni aleg să-și petreacă zilele libere în alte țări. Pe de altă parte, alți timișeni doar în perioada aceasta se întorc acasă și au parte de un șoc. Vrem să fie și la noi la fel de curat ca în alte țări, dar când vine vorba despre respectarea unor reguli simple totul devine complicat. E timpul să luăm tot mai în serios acest subiect și să transformăm niște spații care până astăzi ne provocau dezgust, în locuri care să fie aliniate la standardele țărilor unde ne face plăcere să călătorim.”, a declarat vicepreședintele CJ Timiș, Cristian Moș.

În cel mai scurt timp, firmele colectoare autorizate au obligația să se adapteze la noile cerințe.