FOTO Fosta bază de înot Uszoda din centrul Timișoarei intră în curând în șantier. Primăria o transformă în loc de recreere

Primarul Timișoarei anunță că fosta bază de înot Uszoda, aflată în centrul orașului, va intra în curând în șantier pentru a fi transformată în loc cultural și de recreere. Municipalitatea a apelat și la creativitatea studenților de la Arhitectură pentru a revitaliza acest spațiu.

Dominic Fritz a venit cu noi detalii legate de proiectul privind revitalizarea fostei baze de înot Uszoda, aflată lângă Parcul Central. Astfel, primarul Timișoarei anunță că s-a apelat și la creativitatea unei echipe de studenți ai Facultății de Arhitectură și Urbanism din oraș, care au gândit un concept de transformare a acestui spațiu într-un loc cultural și de recreere.

În paralel, Primăria Timișoara a început procedura de autorizare, iar edilul-șef afirmă că baza Uszoda va intra „în curând în șantier”.

leader board 728 x 90 px

Conceptul, așa cum a fost gândit el de echipa FAUT – Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara, păstrează memoria locului și îi oferă mai multe funcțiuni de care sunt sigur că vă veți bucura. Vom demola vechile garduri prefabricate din beton, vom reface zona verde și vom amenaja o nouă zonă de relaxare, vom reface terenurile de sport, vom amplasa garduri de protecție a construcțiilor vechi, iar în bazinul mare vom amplasa elemente modulare pentru un amfiteatru temporar în care se vor putea juca piese de teatru sau vor putea fi proiectate filme. Iluminatul public va fi unul special conceput pentru această zonă”, a detaliat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei estimează că lucrările ar putea să înceapă în câteva săptămâni, astfel încât baza Uszoda să poată fi deschisă încă din această vară. „Dar acest proiect doar o etapă de tranziție spre noua Uszoda”, a precizat Dominic Fritz.