Primăria Timișoara a găsit o soluție pentru a lărgi de urgență o bucată de drum de 300 metri din oraș spre Moșnița

Drumul județean care leagă Timișoara de Moșnița este lărgit la patru benzi în acest moment, însă a mai rămas o porțiune de aproximativ 300 de metri, care aparține orașului, cu două benzi. În regim de urgență, primăria a găsit o soluție pentru extinderea bucății de drum până în toamnă.

Cu scopul fluidizării traficului, în vara anului trecut au început lucrările de lărgire la patru benzi a drumului județean care leagă Timișoara de Moșnița, cu bani de la Consiliul Județean Timiș, dar și prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Lucrările sunt aproape de final, însă problema traficului aglomerat încă ar fi continuat.

Asta pentru că a mai rămas o porțiune de aproximativ 300 de metri, care aparține Timișoarei și care nu a putut fi inclusă în proiect pentru a fi lărgită la patru benzi.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că municipalitatea a găsit o soluție pentru a moderniza și acea porțiune de drum în regim de urgență, până în toamnă. Astfel, Primăria Timișoara intenționează să atribuie direct lucrările Societății de Drumuri Municipale.

La bucata spre Moșnița, unde consiliul județean lucrează și unde mai lipsesc 200, 300 de metri ca să mai lipim de fapt Timișoara, după AEM, de Moșnița, am lucrat în ultimele luni la un proiect tehnic care prevede, deocamdată, în această etapă, două benzi pe sens. Adică continuarea străzii așa cum este acum. Ne-am asigurat că vom continua și trotuarele, și pistele de bicicletă și le vom lipi cu cele din Moșnița, vom face și iluminat public. Mă bucur foarte mult că vom reuși, cred că pentru prima oară, asta inclusiv după ce am primit confirmarea de la Agenția Națională de Achiziții Publice că este totul în regulă, vom face acest proiect de investiții cu propria noastră societate, cu Societatea de Drumuri Municipale, printr-o încredințare directă ce va fi votată în Consiliul Local Timișoara. Asta înseamnă că merge mult mai repede, pentru că nu trebuie să facem o licitație. Deci, lucrăm cu propria noastră societate pentru a finaliza această legătură cu Moșnița și suntem încrezători că cel puțin partea de stradă, de carosabil, o vom finaliza până când consiliul județean va termina lucrările, așa că acolo fluxul de trafic va fi mult mai bun decât acum”, a afirmat Domini Fritz.

Primarul Timișoarei a precizat că proiectul de hotărâre privind atribuirea directă a acestui contract către SDM va fi supus votului în următoarea ședință a consiliului local.