Anul începe prost la SCM Poli Timișoara. Au plecat titulari!

SCM Poli Timișoara nu are motive de bucurie sau optimism la început de 2020. Clubul de handbal care a jucat în toamnă și în Europa a consemnat deja primele despărțiri, din cauza problemelor financiare care afectează și secțiile de baschet și rugby ale clubului de drept public deținut de municipalitatea din orașul de pe Bega.

Echipa a revenit de sâmbătă la antrenamente, cu o primă sesiune de pregătire la sala de forță și o a doua la Sala ”Constantin Jude”. Nu au fost prezenți, alături de colegi, Milos Dragas și Antonio Pribanic și nici nu vor mai veni la Timișoara, fapt confirmat de Pero Milosevic. Nu este tocmai o surpriză, deoarece din 18 decembrie, managerul sportiv Dan Dumitru a explicat că cei doi au memorii depuse pentru a deveni liberi, în contextul restanțelor salariale. Cum, în mare parte, de la data respectivă nu s-a ameliorat semnificativ situația restanțelor, cei doi au decis să își vadă de alt drum. Situația va fi lămurită luni, la o conferință de presă susținută de antrenorul Milosevic și managerul Dumitru.

Dragas și Pribanic au venit la Poli în vara lui 2018. Primul este inter stânga, are 29 de ani și a trecut înainte pe la RK Priboj, Lokomotiva Brcko, Metaloplastika Sabac, RK Vardar Skopje, Bergischer HC, HC Odorhei și Minaur Baia Mare. Dragas a fost component al naționalei Serbiei și a jucat cu Sabac finala Cupei EHF. Pribanic are 32 de ani, este croat și joacă pe postul de pivot. Înainte de Timișoara a mai jucat la  RK Kvarner, RK Senj, RK Umag, RK Bielovar, Pick Szeged, Stal Mielec, Minaur Baia Mare și KPR Legionowo. În contextul financiar problematic, rămâne de văzut dacă poli va putea face transferuri.

De la reunirea echipei au mai lipsit doi sportivi. Cristian Fenici este în pregătire cu naționala României, iar Mohsen Babasafari, cu cea a Iranului. De asemenea, Marius Sadoveac e accidentat și face antrenamente de recuperare.