FOTO Ripensia a reluat treaba. Fără bani de transferuri!

Dacă CSM Reșița a făcut mutări mai mult decât interesante de când s-a reunit echipa, iar ASU Poli a făcut și ea câteva mutări, Ripensia a reluat treaba fără niciun transfer. Roș-galbenii au revenit la antrenamente de marți fără nicio noutate în lot. Deocamdată, singura mutare bine gândită s-a făcut în staff!

Antrenamentele Ripensiei s-au reluat la arena Electrica, unde terenul e deteriorat, dar deocamdată, s-a turnat nisip pentru refacerea lui. De vineri, jucătorii intră în regim de cantonament local, cu două antrenamente pe zi. Din 27 ianuarie, echipa va fi în Antalya. ”Ne așteaptă un retur foarte greu, toată echipele se mișcă pe piața transferurilor, se întăresc. Ne dorim să facem acest lucru, să luăm jucători care să fie buni din toate punctele de vedere. Prima condiție este să fie sub 30 de ani. În același timp vrem să lucrăm la întinerirea echipei prin aducerea de la echipa de U19 a doi-trei jucători care să facă pregătirea cu noi, să vină și în cantonament”, a declarat Alexandru Pelici.

Tehnicianul a trimis conducerii lista cu jucători pe care și-i dorește. Pelici dorește un portar, o aripă dreaptă sau extremă dreaptă și un atacant. Astfel, deși niciunul dintre goalkeeperii echipei nu a plecat, antrenorul mai vrea un portar. ”Mi-am exprimat exact ceea ce aveam nevoie. Primul pe listă e portarul”, a explicat Pelici. Președintele clubului Dumitru Mihu a declarat anterior în această iarnă că nu maie nevoie de portari, pentru că oferta pentru Ștefan Dobre nu a fost destul te tentantă. ”În situația care găsim portarul care să întrunească toate condițiile pe care le dorim, nicio problemă”, a spus acum Mihu.

Transferuri: low-cost și last-minute

De altfel, Mihu a explicat că clubul nu a făcut niciun transfer deoarece așteaptă ca piața să scadă. ”Există posibilitatea să apară jucători interesanți și acum. Până în 15 februarie se împuținează variantele, dar apar și jucători interesanți pe salarii bune. Pentru că nu avem resurse financiare nelimitate așteptăm last-minute-uri. Eu personal am vorbit cu cluburile de unde vrem să luăm jucători și pretențiile sunt foarte mari față de ceea ce au de oferit unii”, a explicat Mihu, care dorește și transferuri pentru echipele de U17 și U19.

Până la următoare nume noi, Călin Frunză rămâne singurul transfer. Antrenorul cu portarii îl înlocuiește pe Gheorghe Stoianov la echipa mare, dar se va ocupa și de echipele de copii. Frunză are licența B și poate sta și pe banca echipelor de Liga 1. În Timișoara, această licență a obținut-o recent și Petre Țurcaș  și o mai are Williams Harasim, de la LPS Banatul.

Ripensia are primul amical în 14 ianuarie, cu Becicherecu Mic, la Baza 2.