Robu, fericit că subvenția pentru partide a scăzut: „Chiar erau prea mulți bani!”

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a enumerat în ședința publică săptămânală a filialei PNL Timiș rezoluțiile partidului aflat la putere în cele două luni și jumătate de la preluarea guvernării. Printre acțiuni se numără și micșorarea cu 30% a subvenției acordate partidelor politice, lucru care l-a mulțumit pe edilul Timișoarei.

„S-a micșorat cu 30% subvenția acordată partidelor politice. Nu știu dacă a spus cineva înaintea mea că sunt prea mulți bani dați pentru partide. Mă bucur că odată ce a ajuns PNL la guvernare s-a redus alocarea de bani pentru partide. Chiar erau prea mulți. Cred că avem atât de multe lucruri de făcut cu banii, încât nu e corect față de popor să îi dăm pentru susținerea activității partidelor peste cât este normal și decent. Evident este important să avem partide puternice, partide care să își desfășoare activitatea în bune condiții, dar eu am simțit din start că sunt prea mulți. Chiar mă bucur că s-a luat această măsură.”, a declarat Nicolae Robu.

Decizia se arată a fi benefică pentru PNL, însă poate dezavantaja partidele noi, cu puțini parlamentari, apărute pe scena politică.