”Leii” de la SCM Timișoara, aproape de o surpriză la început de an baschetbalistic

Baschetbaliștii timișoreni au avut o prestație bună în meciul cu liderul campionatului, U BT Cluj Napoca, dar au pierdut până la urmă cu 92-89. Elevii lui Dragan Petricevic au condus timp de 29 de minute, dar până la urmă au fost surclasați de echipa care până acum, a pierdut un singur joc tot sezonul.

Gazdele au intrat bine în meci și s-au desprins cu ușurință. Primul sfert s-a terminat la scorul de 30-18, și în ciuda faptului că în următoarele zece minute, alb-violeții au adunat patru faulturi înainte de jumătatea sfertului, Timișoara s-a menținut la conducere. Clujenii au reușit să reducă din diferență, iar după 53-43 la pauza mare, au continuat să ”tragă” să revină în meci. Până la urmă, s-a întâmplat după 29 de minute, când Kuti a înscris pentru 65-66, iar Clujul a condus prima dată. În sfertul decisiv s-a intrat cu 65-68, și deși lupta s-a păstrat pe muchie de cuțit, gazdele nu au mai reușit să revină. ”Leii” s-au putut apropia doar la 82-83, iar ardelenii au marcat decisiv de la 3 puncte exact când a contat, pe final de joc.

Cele mai multe puncte ale Timișoarei le-a înscris Franklin, cu 23 de puncte, urmat de Brown, cu 19 puncte, Gorgemans și Pesakovic, cu câte 13 puncte fiecare, Komatina, cu 12, și Popa, cu 9 puncte.. Pentru Cluj, Tarolis a marcat 25 de puncte, iar Richard, 23.

Jocul în fața liderului campionatului l-a mulțumit pe Dragan Petricevic. ”Meci frumos. Cred că unul dintre meciurile frumoase ale campionatului. Din păcate, nu s-a materializat prin victoria echipei frumoase. Consider că am jucat un baschet bun, frumos. Asta ne propunem de fiecare dată, să arătăm ca echipa care are capacitatea,, în ciuda multor probleme pe care noi le ținem deoparte. Nici nu vreau să vorbesc cum am reușit să ne antrenăm zilele acestea și cu ce număr de jucători. Dar echipa mereu găsește resurse să joace foarte bine și mai puțin bine uneori. Dar eu consider că ceea ce oferă publicului timișorean este un sentiment plăcut. Cel mai frumos moment al zilei a venit azi-noapte la 4 și ceva, nașterea copilului lui Amaury Gorgemans. El a dormit de la 7 până la 2 și a reușit să joace bine. ne pare rău că nu am reușit să câștigăm acest meci și să-l dedicăm noului membru al familiei timișorene. Coconea a venit la meci în haine civile, din cauza unei toxiinfecții alimentare. N-am reușit să ținem pasul pentru că avem o rotație mai scurtă decât Clujul, pentru că ei practică un baschet foarte, foarte agresiv la limita faultului tot timpul. Noi nu am reușit să găsim un răspuns adecvat de fiecare dată. Trebuie să păstrăm proporțiile. Dacă reușim să jucăm fără să arătăm outsideri de dinainte, nu înseamnă că nu suntem.  Am pierdut lupte pe contactul fizic, și nu mă refer doar la cel de sub panou. Mă refer la tot ce înseamnă întreg perimetrul de teren. Foarte, foarte fizic, foarte multe faulturi, iar dacă arbitrii nu au fluierat, înseamnă că nu au fost. Mai multe nu pot să spun, pentru că deocamdată, nu am făcut în viața mea un curs de arbitraj, ca să pot să vorbesc despre arbitraj. Mă refer și la demarcaj, să poți să alergi fără minge unde ești. Aici nu am putut ține pasul”, a declarat Petricevic.

Clujul a avut doar 17% procentaj de la linia de 3 puncte, față de 57% cât au avut bănățenii. Apărarea însă a decis jocul, după cum a explicat Mihai Silvășan. ”Felicit echipa din Timișoara pentru replica oferită. Arată foarte bine în ultima perioadă, au chimie bună și joacă cu încredere fiecare component al ei și asta se vede pe teren și în rezultatele lor. Pe de altă parte, am avut o repriză a doua foarte bună, după un început extrem de modest din punct de vedere al intensității pe care am avut-o, mai ales în faza de apărare. Am permis 53 de puncte în primele două sferturi, ceea ce e enorm de mult pentru o echipă care se respectă și care vrea să fie campioană. Am lăsat jucătorii lor de la perimetru să arunca aruncări necontestate. Evident, știam că sunt o echipă bună de la linia de 3 puncte, am pregătit chestia asta, însă din păcat, nu am reușit să-i oprim. Cred că principala cauza a fost lipsa intensității și a mentalității de a fi învingător la fiecare posesie. Pe de altă parte, în repriza a doua am demonstrat total opusul. Ne-am schimbat atitudinea, am recuperat mai mult, am pasat mai bine, am jucat mai colectiv. Am jucat în primul rând o apărare mai exactă și rezultatul s-a văzut. Evident că fără o apărare bună nu poți câștiga un meci, dar mai campionatul. Este un element extrem de important în jocul nostru, încercăm să fim tot mai buni în acest sens. În prima repriză nu am reușit absolut deloc, însă în repriza a doua am arătat o apărare de calitate și am reușit să-i oprim. Dorim să avem constanță în acest lucru pe durata celor 40 de minute”, a precizat antrenorul clujenilor.

Timișoara va juca următorul meci miercuri de la ora 17, la Pitești, în Cupa României. În campionat, urmează tot o deplasare, sâmbătă de la ora 19, la Oradea.