Doi traficanți de droguri au primit a treia şansă! La cererea procurorului DIICOT!

Deși cercetați de către DIICOT pentru trafic de droguri și constituire de grup infracțional organizat, Sorin Tîmpu și Cristian Iovanovici au plecat, se pare, din țară, pentru a nu da ochii cu procurorii și judecătorii care se ocupă de dosar. Totuşi, celor doi li s-a mai dat o şansă. A treia!

Sorin Tîmpu și Cristian Iovanovici au fost citați două termene la rând cu mandat de aducere, dar polițiștii care i-au căutat la domiciliu au aflat de la părinții acestora că aceștia nu mai sunt în țară, tatăl lui Cristian Iovanovici declarând că fiul său este plecat la muncă în Cehia.

Procurorul DIICOT a fost cel care l-a îmbunat pe judecător și a propus să se mai facă, totuși, şi o a treia citare cu mandat de aducere, poate-poate cei doi se prezintă. „Fac un apel la voi, cei care îi cunoașteți: spuneți-le să se prezinte la următorul termen, că altfel emitem mandat de arestare preventivă!”, au fost vorbele judecătorului.

Gheorghe Ciocoi fusese și el citat în cunoștință să se prezinte la termenul de judecată din 26 ianuarie pentru a putea fi audiat, dar a nesocotit dispozițiile Tribunalului și nu s-a prezentat. „Pe numele lui Gheorghe Ciocoi vom emite un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a decis judecătorul. Decizia acestuia poate fi contestată la Curtea de Apel Timișoara, dar este executorie.

Ceva mult mai ieftin au scăpat ceilalți inculpați din dosar, care aveau doar măsura controlului judiciar, instanța decizând că se păstrează această măsură până la următorul termen, dar că va modifica condițiile impuse, înlocuind interdicția de a nu părăsi limitele județului Timiș sau Caraș-Severin, după caz, cu interdicția de nu părăsi țara. „Dar vă avertizez să nu faceți minuni! Că vom revoca măsura…”, le-a atras atenția judecătorul.