UPDATE: Zeci de descinderi în Caraș-Severin pentru evaziune fiscală!

stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

O largă acţiune de descinderi are loc la această oră pe raza județului Caraș-Severin. Poliţiştii de la ,,Crimă organizată” şi procurorii DIICOT vizează mai ales orașele Reșița și Bocșa.

UPDATE 13.00

,,Clienților mei li se aduce acuzația de aderare în grup infracțional organizat, în speță articolul 7, legea 39 din 2003. De asemenea, li se aduce acuzația de evaziune fiscală în formă agravată și infracțiunea de fals 290/291 din Codul penal. Deocamdată se fac audierile, împotriva acestora sunt începute urmăriri penale, întrucât au fost făcute și percheziții domiciliare.

De la clienții mei au ridicat diferite sume de bani și niște acte contabile, întrucât se vorbește de un dosar de evaziune fiscală de mare amploare, în care prejudiciul ar fi de miliarde de lei, iar prin ridicarea acestor sume de bani se încearcă recuperarea acestui prejudiciu din acest dosar.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Cinci persoane au fost reținute pentru evaziune fiscală în urma descinderilor DIICOT!

De obicei clienții se consideră nevinovați, acum o să vedem poziția pe care o să o aibă, atât în fața procurorilor, cât și în fața instanței, dacă va fi cazul, cu o eventuală propunere de arestare preventivă. Oricum, este un dosar de amploare, un dosar început în anul 2011 și actele de procedură ale acestui dosar sunt începute în august 2011, deci vă dați seama, au fost monitorizați din 2011 până în 2013 luna septembrie.

Acuzația principală este aceea de înregistrare de facturi fictive pentru a scoate anumite sume de bani, TVA-uri și alte chestii, prin care au prejudiciat statul român prin infracțiunea de evaziune fiscală.

Automat sunt acuzați de organizarea unui grup infracțional organizat. Dacă nu erau acuzați de grup infracțional organizat nu era necesară acțiunea DIICOT-ului. Articolul 7, legea 39 pe 2003 este principala infracțiune, cu o încadrare între 10-20 de ani, care li se reține clienților mei.

Din câte am înțeles eu, domnul Armașu ar fi considerat liderul acestui grup, dar nu vă pot da mai multe detalii în momentul de față.”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin, care apără doi dintre inculpații din acest dosar.

CITEȘTE ȘI: Audieri în masă pentru un prejudiciu de milioane

UPDATE 12.00

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

,,În urma cercetărilor efectuate, prin rezoluţia din 23.09.2013 s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 20 învinuiţi şi 7 societăţi comerciale.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că învinuiţii au înregistrat în fals în evidenţele contabile ale societăţilor comerciale, documente care atestă efectuarea unor acte comerciale fictive.
În baza acestor documente false introduse în contabilitate se prejudiciază bugetul de stat prin două modalităţi. Pe de o parte, acestea sunt folosite la restituirea ilegală de TVA, în cele mai multe situaţii nu prin primirea efectivă a unor sume de bani, ci prin compensarea TVA-ului de plătit cu cel de restituit. Pe de altă parte, documentele sunt folosite pentru diminuarea profitului impozabil, atestând cheltuieli fictive.
Activitatea infracţională de care sunt suspectaţi învinuiţii presupune derularea prin mai multe societăţi a unor activităţi comerciale (plăţi) fictive, sumele de bani rezultate fiind însuşite în interes personal. În acest circuit comercial există o ultima firmă, în sarcina căreia rămâne datoria fiscală şi care este deschisă fictiv pe numele unor persoane care nu pot fi găsite de autorităţi ale statului cu atribuţii în domeniul fiscal, fie pe numele unor persoane fără adăpost, fie pe numele unor persoane care locuiesc în fapt, în străinătate”.

UPDATE 09.45

Mai multe persoane implicate în acest caz au început să fie aduse la sediul parchetului pentru audieri. Una dintre acestea, care cu puţin timp în urmă a ajuns la parchet, este şi soţia omului de afaceri Valentin Armaşu. Potrivit unor surse neoficiale, prejudiciul stabilit este de cel puţin 1,6 milioane de euro.

UPDATE 8.35

Câteva zeci de persoane suspectate de evaziune fiscală din judeţ se află în vizorul reprezentanţilor DIICOT, 25 de locaţii fiind percheziţionate de către aceştia. Cele mai multe controale au loc la această oră în Reșița și  Bocșa. Dacă acestea se vor dovedi vinovate, vor fi duse la audieri, urmând ca oamenii legii să pună sechestru pe bunurile în cauză. Prejudiciile se aproximează, la acest moment, la peste 1.000.000 de euro.

Potrivit pressalert.ro, firmele cu venituri mari se aprovizionau cu facturi emise de firmele mafiei ţigăneşti de la Strehaia, diminuându-şi astfel veniturile şi, implicit, taxele către bugetul de stat. Ulterior, conform anchetatorilor, întreaga operaţiune de evaziune fiscală a fost ,,ţesută” în jurul firmei Camandu Impex SRL din Reşiţa, devenită celebră pentru faptul că a câştigat numeroase contracte de construcţii şi de asfaltare în Reşiţa şi Caraş-Severin.

Oamenii legii au început urmărirea penală împotriva a 20 de persoane şi 7 firme. Pe raza județului Caraș-Severin au mai avut loc descinderi de acest fel, însă numărul perchezițiilor rareori a fost atât de ridicat.

Rămâi alături de Express de Banat. Revenim cu amănunte!

 

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/