„Vom aduce în fața dascălilor cât mai multe programe de formare”

ionut gartoi
mbmr 1000x100

Proaspăt instalat în funcția de director al Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, Ionuț Gârtoi își dorește să fie un partener și un sprijin real pentru profesorii care vor trece pragul instituției conduse de acesta.

Pe perioada în care va ocupa această funcție, Gârtoi și-a propus să aducă în fața dascălilor cărășeni  cât mai multe programe de formare pentru aceștia, pentru că numai așa, consideră noul director, elevul va fi pus în centrul sistemului educațional.

Îmi doresc, ca printr-o analiză de nevoi a unităților de învățământ din județul Caraș-Severin, dar si prin proiecte europene și transfrontaliere, să aducem programe de formare pentru cadrele didactice, deoarece, doar prin formarea acestora punem beneficiarul direct – elevul, în centrul sistemului educațional. Prin programele P.N.R.A.S. și P.N.R.R., s-a realizat dotarea modernă a unităților de învățământ, de aceea este nevoie de formarea cadrelor didactice, pentru ca activitățile centrate pe elev să se realizeze prin utilizarea mijloacelor și metodelor moderne. În ceea ce privește formarea cadrelor didactice, îmi doresc să găsesc un echilibru între formarea online și formarea față în față.”, a declarat pentru expressdebanat.ro Ionuț Gârtoi.

De altfel, proaspătul director va încerca să găsească sursele necesare de finanțare pentru reabilitarea Casei Corpului Didactic. „Consider că reprezintă o oportunitate să încercăm reabilitarea clădirii Casei Corpului Didactic pentru că aceasta este o clădire monument istoric, având o importanță semnificativă pentru școala cărășană. Aștept cu interes și noua lege a Educației, în care Casa Corpului Didactic se reorganizează și devine Centrul pentru Cariera Didactică.”, a mai precizat Gârtoi.

gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Muzeul TM

Activitatea lui Ionuț Gârtoi la Casa Corpului Didactic Caraș-Severin a început astăzi, 1 martie, acesta fiind numit în funcție prin ordin al ministrului Educației.

CITEȘTE ȘI: Educația din Caraș-Severin are șefi noi.

 

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/