Ore în siguranță! O școală din Timișoara intră în renovare

scoala1

O școală din Timișoara, care figurează pe lista clădirilor cu risc seismic II, va fi modernizată cu bani europeni, prin PNRR. Ministerul Dezvoltării a semnat contractul de finanțare.

Ministerul Dezvoltării a semnat, în această săptămână, 80 de noi contracte de finanțare depuse prin componentele C5 – Valul Renovării și C10 – Fondul Local din PNRR. Pe listă se află și trei clădiri din județul Timiș care vor fi reabilitate cu bani europeni.

Este vorba despre clădirea Școlii cu clasele I-IV din comuna Iecea Mare, valoarea contractului fiind de 3,2 milioane lei, un bloc din localitatea Satchinez, contractul fiind de 834.000 lei, precum și clădirea Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Timișoara, care va fi transformată în „școală verde inteligentă”, în urma unei investiții de 8,5 milioane lei.

La finalul lucrărilor, elevii vor învăța în siguranță. În acest moment, Școala Gimnazială Nr. 1 figurează pe lista clădirilor cu risc seismic II. Asta după ce, inițial, a fost trecută pe lista celor cu risc seismic I.