Vila Elisabeta din stațiunea Băile Herculane va îmbrăca haine noi de 2 milioane de euro

Vila Elisabeta din stațiuna Băile Herculane a primit undă verde pentru reabilitare, o clădire emblematică pentru care, de mai bine de 7 ani, se încearcă obținerea de fonduri pentru a o scoate la lumină.

Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, în calitate de Operator al Programului RO-CULTURA, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, anunță publicarea proiectelor selectate pentru finanțare în cadrul apelului Restaurarea și Revitalizarea Monumentelor Istorice.

„Suntem mândri să anunțăm că Asociația Prin Banat este partener în nu unul, ci în două proiecte selectate pentru finanțare în cadrul apelului Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice din Programul RO-Cultura, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Este vorba despre proiectele: Refuncționalizare imobil pentru Centru cultural – Turn de Apă, Iosefin din Timișoara, solicitant Primăria Municipiului Timișoara și Consolidare, restaurare și amenajare casă de cultură – Vila Elisabeta, solicitant Primăria Băile Herculane. În ambele proiecte, după finalizarea lucrărilor de restaurare, asociația noastră se va îngriji de revitalizarea culturală a celor două monumente istorice.”, anunță reprezentanții asociației Prin Banat.

Proiectul de reabilitare are ca obiectiv restaurarea și revitalizarea monumentului istoric Vila Elisabeta, iar suma nerambursabilă solicitată pentru proiectul nostru este de 2.000.000 euro din care valoarea nerambursabilă este de 1.830.305,27 euro.”, menționează primarul Cristian Miclău.

Bugetul alocat apelului de proiecte a fost de 16 milioane de euro, iar valoarea sprijinului financiar nerambursabil acordată unui proiect a fost cuprinsă între 200.000 de euro și 2 milioane de euro, reprezentând 80% din totalul costurilor eligibile ale proiectului.

În același program și municipiul Reșița a câștigat proiectul Restaurarea și revitalizarea patrimoniului cultural – Centru, cu o valoare nerambursabilă de 1,8 milioane de euro.

expresb 1000x100

CITEȘTE ȘI:

Aer proaspăt pentru o frumusețe arhitecturală. Două milioane de euro pentru Vila Elisabeta

Ţeapă la TVR pentru Vila Elisabeta. Telespectatorii au plătit zeci de mii de euro, dar banii nu au mai ajuns la Herculane!

FOTO: Flavius Neamciuc

1000 x 200 gif