Investiţiile din fonduri europene continuă la Aeroportul Timişoara. Ce lucrări sunt programate?

Investiţiile din fonduri europene continuă pe Aeroportul Internaţional Timişoara, deşi situaţia în momentul de faţă nu este deloc roz din cauza crizei generate de pandemie. Sunt însă lucrări care merg înainte şi pentru care a fost primită finanţare.

Un exemplu concret este aerogara, un proiect care se ridică la circa 5 milioane de euro, dar şi investiţia în echipamente de securitate, care a primit finanţare 100% şi care are o valoare de aproximativ 8 milioane de euro.

„O investiţie foarte importantă, dar e blocată undeva documentaţia la Bruxelles, pe echipamente de securitate. Licitaţia e finalizată, câştigătorul anunţat, contractul e pregătit, dar stă documentaţia la Bruxelles la verificări. Acele echipamente de securitate care sunt obligatorii, pentru că cele vechi îşi expiră norma de utilizare.”, a precizat Dan Idolu, directorul Aeroportului Internaţional Timişoara.

expresb 1000x100

O altă investiţie este terminalul de sosiri curse externe, la care se lucrează în continuare.

„Eu zic că undeva la sfârşitul lunii august am putea vorbi despre închiderea lucrărilor importante. Poate mai sunt ceva finisaje. Aşteptăm acele echipamente de securitate care trebuie să vină. În timpul acesta s-a lucrat la reparaţii la pistă şi înlocuirea în totalitate a unui subsistem de balizaj. Faptul că acum se poate intra mai uşor în zona de operaţiuni aeriene fără restricţii, am mers pe această investiţie din fonduri proprii. Am blocat investiţia de extindere a halei cargo. Deşi activitatea de cargo a funcţionat normal, din resurse proprii nu avem cum să finanţăm.”, a adăugat Dan Idolu.

1000 x 200 gif