Discriminare la admiterea în academiile militare? Senatorul Fălcoi critică rezervarea unor locuri pentru absolvenții de colegii militare

senator, usr
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Admiterea elevilor la academiile militare, o dovadă de discriminare? Rezervarea unui număr de locuri pentru absolvenții de colegii militare dezavantajează competiția bazată pe merite, spune senatorul Fălcoi.

Locurile rezervate pentru absolvenții de licee militare în instituțiile militare de învățământ superior este o formă de discriminare, spune Nicu Fălcoi. Fostul pilot militar de supersonice crede că doar rezultatele și performanța trebuie să fie criteriile pentru admiterea unui elev la academiile militare. „După părerea mea, procesul de selecție trebuie să fie unul cât mai corect, mai riguros și mai eficient cu putință și, din această perspectivă privind lucrurile, nu mi se pare o idee bună să aplicăm nicio formă de discriminare. Singurele criterii de selecție care pot să ne asigure că vom avea viitori profesioniști valoroși, absolvenți de academii militare tehnice sau nu, sunt rezultatele obținute și performanța.”, a declarat senatorul USR.

Nicu Fălcoi simte un reflex comunist în introducerea de condiții suplimentare pentru admiterea la academiile militare. Rezultatul trăit de senator este intrarea unor candidați care abia au luat nota minimă necesară, în timp ce tineri fără „origini sănătoase”, dar mai bine pregătiți, nu puteau să își continue studiile. „Numai sistemul comunist mai introducea la dosarele de selecție a candidaților tot felul de condiții suplimentare, unul dintre ele fiind cel al originii sănătoase. Nu-mi amintesc deloc cu plăcere cum oameni mult mai bine pregătiți, din toate punctele de vedere, nu erau admiși pentru că nu îndeplineau acele condiții discriminatorii, dar erau admiși candidați care abia obțineau un cinci prăpădit.”, a comentat parlamentarul.

Muzeul TM

Senatorul spune că este nevoie de o competiție corectă și că situațiile critice nu vor favoriza absolvenții de colegii militare, diferenţiindu-i astfel de alţi absolvenţi. „Nu cred că, în anul 2020, într-un proces de modificare și completare a Legii Educației Naționale își găsesc locul astfel de criterii de derogare de la regulă și de aplicare a unor discriminări. Până la urmă, colegiile militare sunt școli foarte bune, unde absolvenții au rezultate mult peste medie și nu văd niciun motiv ca aceștia să nu intre într-o competiție corectă cu ceilalți absolvenți. Într-un război, nu-i va proteja nimeni doar pentru că au absolvit colegiul militar și nu un alt fel de liceu.”, a încheiat Nicu Fălcoi.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/