ABA Banat, apel public: „Implicați-vă pentru bunăstarea apelor din Banat!”

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) demarează o acțiune socială cu publicul care este interesat de bunăstarea apelor. Societatea elaborează proiectul „Probleme importante de gospodărire a apelor în Spațiul Hidrografic Banat”, unde se va ține cont de sugestiile oamenilor din județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Mehedinți, zone aferente Spațiului Hidrografic Banat pentru bunăstarea apelor.

Acțiunea urmărește să identifice corect problemele reale de pe teren (poluarea cu substanţe periculoase și alterările cursurilor de apă sau a construcțiilor peste apă) și implementarea măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea stării apelor din Banat. Programul este disponibil pe site-ul oficial ABA Banat încă din luna decembrie a anului trecut și se derulează până în 22 iunie.

ABA Banat vă îndemnă să trimiteți sugestiile, propunerile și comentariile pe care le aveți până la data de 22 iunie 2020 la următoarele contacte: email – catalin.nagy@dab.rowater.ro sau diana.cristescu@dab.rowater.ro; scrisoare prin poștă, cu destinatar: Administrația Bazinală de Apă Banat, Bd. 16 decembrie 1989, nr. 2, 300173, Timișoara sau prin fax: 0256.491.798.

Proiectul face parte din cel de-al treilea Plan de Management al Spațiului Hidrografic Banat, care se va finaliza în decembrie 2021 și care va reprezenta documentul strategic pentru acțiunea de menținere a bunăstării apelor în următorii șase ani.