Aer proaspăt pentru o frumusețe arhitecturală. Două milioane de euro pentru Vila Elisabeta

Primăria Băile Herculane speră la finanțarea reabilitării clădirii Vila Elisabeta, un imobil din secolul al XIX-lea de care se leagă numele Împărătesei Austriei, cunoscută și sub numele de Sisi.

Primăria Băile Herculane anunță depunerea unui proiect în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021, privind restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice.

Proiectul are ca obiectiv restaurarea și revitalizarea monumentului istoric Vila Elisabeta, iar suma nerambursabilă solicitată pentru proiectul nostru este de 2.000.000 euro. Apelul a fost închis cu 27 cereri de finanțare, în valoare totală de peste 40 de milioane de euro”, anunță primarul Cristian Miclău.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Acum conducerea administrației publice locale așteaptă acceptarea finanțării acestui proiect, mai ales că bugetul total alocat apelului de proiecte este de doar 16.000.000 euro. Până în prezent, valoarea sprijinului financiar nerambursabil acordat unui proiect a fost cuprinsă între 200.000 și 2.000.000 euro. La nivelul județului Caraș-Severin s-au depus doar două astfel de proiecte.

Vila Elisabeta a fost construită în anul 1875 de către administratorul stațiunii Băile Herculane, macedoromânul Carol Tatarczy și autorul construcției Teatrului și al Hotelului Ștefaniei și cel care a aprobat procesul de regularizare a râului Cerna.

banner maxagro