Primarul din Zăvoi tace și face cam tot ce-și propune

Prin proiectele implementate, primarul comunei Zăvoi și-a îndeplinit obiectivele propuse la început de mandat în proporție de 80%. Doru Cîrdei își dorește un nou mandat pentru a le vedea și finalizate.

Unul dintre proiectele importante pentru comuna de pe Valea Bistrei este introducerea rețelei de canalizare menajeră și construirea unei stații de epurare. Rețeaua de canalizare se va întinde în satele Valea Bistrei, 23 August și în comuna Zăvoi unde este construită stația de epurare. Proiectul este accesat pe programul PNDL, valoarea acestuia ridicându-se la 7.043.067 de lei, din care 6.685.459 de lei  reprezintă finanțarea de la bugetul de stat, diferența urmând să fie suportată de la bugetul local. Un alt proiect important vizează asfaltarea de străzi în Poiana Mărului, străzi care sunt pentru prima dată modernizate.

Acum ne aflăm în faza de licitație, noi am externalizat o firmă care se ocupă de aceste licitații, pentru că este și complicat și trebuie specialist în cadrul Primărie. Eu sunt convins că în primăvară ne vom apuca de lucrări și până în toamna viitoare vor fi finalizate. Eu consider că 80% din ceea ce mi-am propus la începutul mandatului se realizează. Cel mai important proiect în comună este canalizarea și va fi introdusă. Din păcate, din 7 sate doar trei sunt cuprinse în acest proiect, dar stația de epurare este modulară și în viitorul apropiat vom realiza rețeaua de canalizare și în satele celelalte și o vom lega de aceeași stație de epurare de la Zăvoi”, ne-a declarat primarul comunei, Doru Cîrdei.

leader board 728 x 90 px

Edilul comunei Zăvoi ne-a menționat că în următoarele trei săptămâni se va finaliza și asfaltarea altor trei străzi din satul arondat – Măru.

Ne-am propus modernizarea străzilor în intravilanul localității Măru, parte a unui proiect mai mare, ce vizează asfaltarea tuturor străzilor din respectiva localitate, iar în cadrul primei etape a proiectului au fost asfaltate trei străzi, decontarea lucrărilor fiind făcută din fonduri proprii, de la bugetul local al comunei Zăvoi. Pe lângă cei aproximativ trei kilometri de asfalt, au mai fost realizate și rigolele din beton pentru preluarea și dirijarea apelor pluviale, astfel încât să se evite scurgerea necontrolată a acestor ape în curțile oamenilor. În acest an a fost aprobată de către Consiliul Local al comunei Zăvoi reabilitarea și modernizarea a încă trei străzi din localitatea Măru, în prezent lucrarea se execută, banii sunt tot de la bugetul local și eu consider că în următoarele trei săptămâni lucrarea se va încheia”, ne-a precizat primarul Doru Cîrdei.