Județul Timiș este pregătit pentru iarnă. Dar nu peste tot!

Pentru ca timișenii să nu rămână blocați în această iarnă în zăpadă pe drumurile județene, CJ Timiș a început pregătirile pentru prevenirea unor astfel de evenimente nefericite.

La nivelul celor 1.300 de km de drumuri județene suntem pregătiți, în mare parte, să acționăm în situațiile de iarnă, în situațiile de polei, în situațiile în care se preconizează că trebuie intervenit cu firmele de deszăpezire”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Cu toate acestea, în zona șase a județului Timiș, și anume teritoriul cuprins între orașul Făget și comuna Nădrag, situația este delicată. Firma care trebuia să se ocupe cu deszăpezirea acelei porțiuni de drum are activitatea suspendată prin instanță. Astfel, s-au reluat negocierile cu alte companii specializate în acest domeniu pentru a putea fi acoperit și tronsonul de aproximativ 230 de km și pentru a nu exista probleme în partea de est a județului.

În ceea ce privește celelalte cinci zone, timișenii nu trebuie să își facă griji. Există deja contracte cu firme de deszăpezire. Așadar, în zona Sânnicolau a fost semnat un contract cu o valoare estimată de 1,2 milioane de lei; în zona periurbană și drumul spre Pișchia există un contract de aproximativ 1,5 milioane de lei; în zona Gătaia – Deta deszăpezirea este asigurată în urma semnării unui contract de 1,5 milioane de lei; în zona Buziaș contractul a fost încheiat cu 1,4 milioane de lei, iar zona Recaș – comunele Coștei, Bethausen și Ohaba este asigurată în urma unui contract în valoare de 1,1 milioane de lei.

Echipa tehnică a mers deja pe teren, la bazele de deszăpezire asigurate de societăți, acolo unde s-au făcut verificări atât la utilajele puse la dispoziție în baza contractelor semnate, cât și la stocul de materiale antiderapante, nisip și sare.

Sunt pregătite și utilajele, și materialele astfel încât dacă intervine orice situație din punct de vedere al vremii să fim pregătiți să intervenim. Sperăm să semnăm în această săptămână și contractul pe zona șase”, a mai adăugat Călin Dobra.