Ţeapă la TVR pentru Vila Elisabeta. Telespectatorii au plătit zeci de mii de euro, dar banii nu au mai ajuns la Herculane!

1000x100 (1)
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

Monument istoric construit în anul 1875, Vila Elisabeta riscă să se degradeze în ciuda faptului că a fost cuprinsă într-un proiect de reabilitare derulat prin intermediul Ministerului Culturii. Lucrările de restaurare au fost executate parţial şi întrerupte de o bună bucată de timp din cauza lipsei banilor.

„Aştept ca Ministerul Culturii să continue finanţarea, deoarece e o lucrare neterminată. Am avut discuţii cu Ministerul Culturii şi Institutul Naţional al Monumentelor Istorice prin care se finanţează şi am speranţa că vor plăti, ca să putem continua investiţia. În cazul Vilei Elisabeta, proiectul a demarat în 2009, iar finanţările sunt blocate. Monumentul începe să se degradeze! Dacă nu se continuă finanţarea, stricăm şi ceea ce am început”, a precizat primarul Nicuşor Vasilescu.

Interesant este că Vila Elisabeta ar fi trebuit să primească 65.000 de euro în urma unui concurs organizat de TVR şi câştigat de staţiunea de pe Cerna. Din suma respectivă, doar o mică parte a ajuns la Herculane. ,,După concursul pe care l-am câştigat noi pe ţară, organizat de TVR, legat de monumentele istorice, nu am primit decât 10.000 de euro, bani primiţi de la Corporation Roşia Montană. Aproximativ 64.000 de euro nu ne-au fost onoraţi. Aici, TVR-ul şi cu fundaţia ascunsă în spatele acestuia, nu mai vor să dea banii. Noi am tot trimis adrese către aceştia şi cred că până la urmă o să-i dăm în judecată, pentru că nu cred că va rămâne o mare păcăleală toata campania organizată de televiziunea de stat. Banii s-au strâns din SMS-uri”, a explicat edilul-şef.

expressheadergeneral (1)
expresb 1000x100
celtic transilvania 1000x100px

Fiecare regiune a ţării a intrat în competiţia de la TVR cu câte trei monumente. Vila Elisabeta a concurat cu Teatrul Mihai Eminescu din Oraviţa şi Castelul Corvinilor de la Hunedoara. Monumentul din Băile Herculane a fost desemnat câştigător şi ar fi trebuit să primească, pentru reabilitare, contravaloarea sms-urilor trimise de telespectatori.

1000 x 200 gif