VIDEO/FOTO: Pasărea Colibri și Florin Chilian au extaziat publicul de la Gărâna. Festivalul de folk, mai reușit ca niciodată!

Mii de iubitori ai folkului au luat cu asalt Poiana Lupului la finele săptămânii trecute. Numele mari trecute pe afiș anul acesta, la fel ca-n anii trecuți, au făcut ca țarcul cu butuci să devină neîncăpător.

Petrecerea a început vineri cu Maria Gheorghiu, care și-a lansat albumul la poalele Munților Semenic. Deși prestația tuturor artiștilor care au urcat pe scenă a fost de zile mari, Ducu Berți și Mihai Neniță cu vioara sa fermecată, s-au impus în fața spectatorilor, care pentru prima dată au aplaudat în picioare pentru spectacolul de care au avut parte. În ce-l privește pe Nicu Alifantis, care a urcat alături de Zan pe scenă, show-ul a fost unul de zile mari. Piesele celebre aduse în atenția publicului au generat ropote de aplauze.

Deși totul părea perfect încă din prima zi a festivalului, seara de sâmbătă a fost una incendiară. După ce reșițeanul Buică, Adrian Sărmășan și Zoia Alecu au încălzit publicul, Florin Chilian și Pasărea Colibri au făcut dovada faptului că folkul n-a murit, ci este mai iubit ca niciodată.

Chilian a cântat mai multe piese de pe albumul „Cele 10 porunci”, dar n-a uitat nici de cea mai recentă melodie, în care îi critică pe parlamentari. „Zece” și „Chiar dacă” n-au lipsit din spectacolul oferit în inima munților.

Maeștrii de la Pasărea Colibri au ridicat publicul în picioare încă de la prima piesă. Miile de spectatori au cântat alături de trupă, care, pentru prima dată, a urcat pe scena de la Gărâna în această formulă.

Serile de folk au continuat cu petreceri la pontonul de la Trei Ape.

CITEȘTE ȘI: Gărâna Folk face concurență deschisă celui mai mare festival de la malul mării. Vezi câte ediții sărbătoresc chitarele anul acesta!

Va ploua furtunos la Gărâna, dar doar cu acorduri de chitară. Vezi cum arată prognozele meteo și unde vor dormi folkiștii întârziați!