Va ploua furtunos la Gărâna, dar doar cu acorduri de chitară. Vezi cum arată prognozele meteo și unde vor dormi folkiștii întârziați!

Pasărea Colibri a epuizat deja toate locurile de cazare din Gărâna. Astfel, iubitorii de folk care s-au trezit în ultima clipă că vor să asculte acordurile inedite de pe scena de sub munte, dar vor să și doarmă pe saltele moi nu mai au decât varianta de a trage la cort.

Vestea nu este atât de rea, mai ales că folkul și natura se îmbină perfect, iar chitarele răsună la fel de furtunos și din corturile înghesuite prin poieni. Mai mult decât atât, meniul de la cort include și foc de tabără, gălăgie și râsete până în zori.

Cei care nu caută tocmai natură și zarvă până în zori, preferând mai degrabă confortul unei camere de pensiune, nu au decât să se conformeze și să tragă la cort. Asta, pentru că toate camerele sunt pline deja, atât în Gărâna, cât și la Brebu Nou și la Trei Ape, acolo unde după festival se va organiza un afterparty cu muzică live.

„Din păcate nu mai avem niciun loc liber. Toate camerete au fost ocupate din timp. Cei care vor să stea la pensiune de obicei încep să ne sune cu cel târziu o lună sau două înainte de festivalul de folk”, a explicat administratorul uneia dintre pensiunile din Gărâna.

Nici la pensiunea La Răscruce nu se mai găsesc camere libere. „Nici vorbă să mai avem locuri libere, toate camere au fost ocupate, e greu să găsești un loc gol la pensiune pe ultima sută de metri”, au explicat reprezentanții pensiunii.

Veștile sunt bune însă, pentru că prognozele meteo înclină și ele în favoarea celor cu cortul în spate. Chiar dacă județul a fost năvălit de două coduri portocalii de precipitații și inundații în ultima perioadă, se pare că în acest weekend nu va ploua decât cu acorduri de chitară.

Doar seara de vineri i-ar putea ploua puțin pe folkiștii care se vor aduna în fața scenei, dar asta nu ar trebui să fie vreo problemă, în condițiile în care fiecare festival de la Gărâna este încununat de rafale de ploaie. Meteorologii anunță pentru prima seară de festival șanse destul de mari de precipitații. Nu este vorba despre acea ploaie care „le va risipi pe toate”, cum ar spune Pitiș, dar sunt anunțate furtuni scurte cu tunete și fulgere.

meteo garana

În ceea ce privește seara de sâmbătă, atunci când Pasărea Colibri își va face apariția pe scenă, cerul va fi plin de stele, iar temperaturile nu vor scădea sub 11 grade Celsius.

Foto meteo: accuweather.com