Buldozerele primăriei intră peste construcțiile ilegale!

Utilajele Primăriei din Reșița au călcat în picioare unul dintre chioșcurile instalate de ani buni peste drum de stația 7 Noiembrie din Lunca Pomostului.

Aproape 20 de angajați ai primăriei s-au apucat astăzi de demolat, vizat fiind unul dintre magazinele de colț de stradă, construcție ridicată în zona 7 Noiembrie de câțiva ani buni. De-a lungul timpului, chioșcul de la colț de stradă a fost folosit fie ca magazin alimentar, fie ca bar de zi, iar de aproximativ un an a fost închis.

demolare magazin demolare magazin

Mai mult decât atât, reșițenii care locuiesc în zonă susțin că magazinul nu mai era funcțional de o perioadă mai lungă de timp și că nu au înțeles niciodată motivul pentru care acesta continua să fie păstrat în picioare pe domeniul public.

Din primele date neoficiale se pare că autoritățile locale au decis demolarea construcției după mai multe sesizări ale locuitorilor din zonă, care s-au săturat să păstreze în fața casei o epavă care nu folosea la nimic. De asemenea, oamenii spun și că la baza deciziei autorităților locale a stat și ilegalitatea în care construcția era păstrată acolo, dar și dezinteresul proprietarului.

Zvonurile au fost confirmate și de către reprezentanții primăriei care au declarat că încă de la început construcția a fost provizorie, iar proprietarul trebuia să-și pună la punct documentația și să obțină toate avizele necesare, lucru care nu s-a întâmplat. Se pare că cel ce deținea magazinul a adunat în timp și mai multe datorii de pe seama construcției.

„Proprietarul are debite restante și nu avea documentația și avizele necesare pentru acea construcție.Imobilul era ridicat provizoriu, iar proprietarul trebuia să obțină actele necesare pentru ca totul să fie legal. Am trimis și o înștiințare cu privire la faptul că se va lua o astfel de măsură, dar proprietarul nu a intrat în legalitate”, a explicat Roxana Topală, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Reșița.

demolari magazin demolari magazin

 

Comments

  1. eu din zona says:

    Deh illegal, hai sa fim seriosi…de cel putin 5 ani e ridicata noua constructie, sa nu mai vorbim de vechea constructie ce era acolo poate dinainte de ceausescu, dar na, asa merge in resita, nu platesti taxa la care trebuie si hop ca esti in ilegalitate, sau poate ca i s-a facut o oferta sa i se cumpere acea proprietate si refuzand l-a suparat pe nenica respectivu si atunci ceau, jos…pe principiul daca nu mi-o vinzi mie, nici tu sa nu o ai…asa e resita, Doamne ajuta ca am plecat de acolo…pa si pusi la revedere intre 4 scanduri…

  2. INa says:

    Deh,trebuie largit orizontul deputatului,finul ayatolahului…